Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallin inför mötet med den serbiske jätten: "Jag är lättare och lite snabbare nu"

Obesegrade Otto är redo.
För sin 14:e proffsmatch.
Och för första gången möter han en motståndare som är större – den serbiske jätten Samir Kurtagic väntar på lördag.
– Jag har tränat bra och är lite lättare, lite snabbare på fötterna, säger Otto Wallin.

Annons

197 centimeter Wallin från Sundsvall möter 201 centimeter från Serbien.

– De flesta jag möter är i min storlek, så det är bra att möta någon som är större, även om det inte är så stor skillnad. Vi väger ungefär lika mycket också. Det finns eventuella framtida motståndare till mig som är större, så på det sättet blir den här matchen extra bra, säger Otto Wallin.

På lördag är det dags. I Rosvalla Isstadion i Nyköping. Precis som när Wallin proffsboxades i Sverige för första gången.

Vad säger du om Samir Kurtagic?

– Det är en tuff kille som har mött bra folk, om man låter honom göra som han vill kan han vara bra. Men det har jag inte tänkt att han ska få göra. Sista matchen jag gick mötte jag en liten kille, nu möter jag en stor. Det är bra och lärorikt att boxas mot olika stilar och olika storlekar.

När Wallin vägde in i Nyköping inför matchen mot den tidigare ryske mästaren Vladimir Goncharov stannade vågen på 107,9 kilo.

Nu är han snäppet lättare.

– Jag har tagit bort några kilo på slutet och är lite lättare på fötterna, i morse vägde jag 106 ungefär. Jag har lagt på en hel del vikt de senaste åren och det får inte gå för fort, nu känner jag mig lite snabbare. Det känns bra, men det är en balansgång hela tiden. Man vill vara snabb och samtidigt kunna slå hårt, säger Wallin.

Teamet bakom ett annat svenskt tungviktshopp, skåningen Adrian "Gäddan" Granat försöker trigga fram en match mellan norr och söder.

Vad säger du om det?

– Jag lägger ingen större vikt vid det, de verkar vilja ha en match. Jag tränar och sköter mig själv, men det är klart att det skulle vara kul att möta honom i Sundsvall en dag. Men vi behöver lite mer tid båda två. Jag känner mig lugn, de verkar lite mer desperata att få till dem matchen.

Läs mer: Serbisk jätte näste motståndare för Otto Wallin.