Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wallström ger hyckleriet ett ansikte

Regeringen lanserade sin bostadspolitiska offensiv knappt en vecka sedan. Målet är att "hitta innovativa och realistiska sätt" som underlättar för människor "att flytta till ett boende som passar jobb- och familjesituation".

Samtidigt offentliggjordes fackförbundet Kommunals bostadspolitik. Den visade sig uppfylla regeringens ambitioner med råge ifråga om att ”hitta innovativa och realistiska sätt” för människor ”att flytta till boende som passar jobb- och familjesituation”. Margot Wallström, utrikesminister (S), och Annika Strandell, socialförsäkringsminister (S), lyckades uppfylla regeringens ambitioner att ”hitta innovativa och realistiska sätt” att flytta till passande boenden, det vill säga Kommunals hyresfastigheter med topprenoverade lägenheter med låga hyror i centrala Stockholm, redan året innan regeringen presenterade sin bostadspolitiska offensiv.

De ”insuttna” och solidariska inom Kommunal, LO och socialdemokraterna har utan konkurrens eller köande fått tillgång till dessa topplägenheter med högst måttliga hyror. Endast det bästa är gott nog. Höga arvoden och överdrivna förmåner till topparna, festande, lyxiga semesteranläggningar som inte går runt, gratis och glassigt sommarboende et cetera har också ingått i Kommunals verksamhet, en verksamhet som bekostats med avgifter som hundratusentals lågavlönade medlemmar betalat. Tala om att ställa grupper mot varandra och att inte leva som man lär! Denna härdsmälta borde leda till slutförvaring av hela förbundsledningen.

Margot Wallström har gett hyckleriet och dubbelmoralen ett ansikte. Hon är nu upprörd för att hon anser att Kommunal ljugit för henne när de uppgett att hon inte gått förbi någon i Kommunals lägenhetskö. Vi andra upprörs över att hon hade mage att utnyttja sin ställning och kontakta Kommunals ordförande om en lägenhet. Att delar av regeringen gör sig beroende av Kommunal bekymrar tydligen inte makteliten inom socialdemokraterna. Tanken att tusentals kommunalare som skulle vilja bo mitt i Stockholm men saknar gräddfil bekymrar inte heller socialdemokraterna. Med de ca 30 miljoner hon gjorde som EU-kommissionär, en årlig fallskärm om cirka en miljon som hon har sedan hon slutade och en månadslön på 127 000 kr kunde hon ha köpt en egen lägenhet i centrala Stockholm eller bett regeringen ordna bostad.

Wallström hävdar nu att Kommunal skadat henne personligen. Så fort hennes eget agerande får negativa konsekvenser för henne, eller Sverige, är det alltid någon annans fel. Vår utrikesminister har utvecklats till ett diplomatiskt massförstörelsevapen. Dags för nedrustning!

Åsa Sundh

Läs fler insändare här:

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel