Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wedin: "Det är ju ett drömscenario"

Förra säsongen stod Anton Wedin för 19 poäng.
Nu har han redan gjort 17 och leder Timrå IK:s interna poängliga.
– Jag har försökt jobba hårt och inte tänka så mycket, säger Wedin om sin fina höst.

Annons

Anton Wedin gör sin fjärde fulla säsong i Timrå IK:s A-lag. Som mest har det blivit 19 poäng under en säsong, och det var förra året.

31 matcher in i denna säsong har Sundsvallskillen redan gjort 17 poäng och är därmed etta i Timrå IK:s interna poängliga.

– Det har varit lite upp och ned, men ändå positivt, säger Anton Wedin när han blickar tillbaka på insatserna under hösten.

Tillsammans med Jeremy Boyce och Sam Marklund har Wedin ofta skapat tryck i offensiv zon, och kedjan har hittat kemi med varandra sedan de parades ihop av tränaren Roger Forsberg.

– Vi är kanske lite olika som spelare allihop. Boyce är en bra tvåvägsspelare som jobbar hårt. Sam är stark i kroppen och stark med pucken och kan ta sig in på kassen. Jag är väl lite lik Sam och åker mycket skridskor för att ta mig in på mål, säger Wedin om kedjekamraterna.

Varför har ni passat så bra ihop?

– Som hela laget har vi varit effektiva när målchanserna kommit. Vi har varit tajta i mittzon och defensivt och sedan gått därifrån. Jag tycker att vi kompletterar varandra bra.

Wedin är däremot inte nöjd med 17 poäng, utan vill mer än gärna sätta ett nytt personligt rekord för poäng under en säsong.

– Jag hoppas att jag kan slå det. Det är bara att jobba på och fortsätta spela så bra som man kan så hoppas man att det går bra för laget och för en själv, säger han.

Tränaren Roger Forsberg är nöjd med vad han fått se från 22-årige Wedins sida under hösten. Även om han tror att det finns mer att hämta.

– Totalt sätt en jättebra säsong. Han skapar mycket chanser på egen hand, men har kanske inte fått den utdelning han själv vill ha. Om det är något han kan förbättra så är det det defensiva, säger Forsberg.

Nästa chans att producera fler poäng i Timråtröjan kommer under torsdagen. Det då Vita Hästen väntar på bortaplan i den sista matchen innan ett juluppehåll tar vid.

– Det blir en tuff match som vanligt mot Vita Hästen. De har ett bra försvarsspel och brukar vara effektiva. Men vi får fortsätta på den inslagna vägen och hoppas på tre poäng igen, säger Wedin.

Hur skönt skulle det vara att fira jul med en play off-plats?

– Det skulle vara jätteskönt. Om man tänker tillbaka 10–15 matcher så är det ju ett drömscenario.