Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wedin om det galna Kent-intresset: "Jag är sönderringd och nedmejlad"

Efter 26 år lägger Kent instrumenten på hyllan - men först kommer rockbandet med ett nytt album och en avskedsturné.
Fjällräven Center är en av 20 arenor som står som värd för avskedet.
– Intresset är helt galet. Jag är både sönderringd och nedmejlad, säger Fredric Wedin.

Gilla Mittnöje på Facebook för fler nöjesnyheter

På söndagskvällen publicerade rockbandet Kent en video med titeln "Då som nu för alltid" som mot slutet innehåller budskapen "16 maj 1990 – 17 december 2016", "Sista albumet" och "Sista turnén". På måndagsmorgonen släpptes första singeln från bandets kommande tolfte album: "Då som nu för alltid", som släpps den 20 maj. Bandet släpper även ett greatest hits-album under hösten.

– Vi har alltid försökt gå våra egna vägar. Tack till alla ni som brytt er om vår musik. Tack till alla er som kommit på våra konserter, från de första trevande kaos-gigen på små klubbar under det dimmiga nittiotalet till de stora scenerna. Ni har gjort det möjligt för oss att fortsätta", skriver bandet i ett pressmeddelande.

Se även: Här är Kents avskedsvideo

Läs även: Kents sista album släpps i maj

På måndagsförmiddagen släpptes även schemat för en avskedsturné och inledningen sker den 23 september i Linköping. Efter det väntar 19 konserter runt om i Sverige och den 13 oktober kommer bandet alltså till Fjällräven Center i Örnsköldsvik.

– Det känns jättekul att vi kan erbjuda ångermanlänningarna detta. Kent är ett av Sveriges bästa band genom tiderna. De har alltid varit innovatörer som gått sin egen väg, därför har de också hela tiden känts intressanta och relevanta, säger Fredric Wedin, promotor för Fjällräven Center.

Läs även: Kents avskedsturné till Ö-vik

Fredric Wedin berättar att han jobbat länge för att Örnsköldsvik skulle få en konsert på Kents kommande turné - men att han inte visste att det handlade om en avskedsturné.

– Konserten i Ö-vik, och hela denna avskedsturné i allmänhet, blir såklart väldig speciell. För mig personligen är det också speciellt, eftersom Kents konsert i arenan 2008 var det första evenemang jag arrangerade sedan flytten hem till Ö-vik, säger Wedin.

Wedin menar att intresset kring konserten redan nu är enormt.

– Jag har aldrig varit med om ett sådant intresse. Det är helt galet. Jag är både sönderringd och nedmejlad, säger Wedin.

Totalt finns alltså 20 spelningar på avskedsturnén, varav den stora avslutningskonserten hålls på Tele2 Arena i Stockholm den 17 december. Rykten gör dock gällande att det redan nu är aktuellt med extra konserter, som en följd av publikintresset. Huruvida det är aktuellt med en extra konsert i Fjällräven Center är Wedin tveksam till.

– Sett utifrån deras turnéplan, och tillgången till arenan, så ser det just nu inte speciellt lovande ut för det, säger Wedin.

Biljetter till turnén släpps på lördag, den 19 mars, klockan 12:00.

– Vi har inte fastställt till hundra procent hur många personer vi kommer att ta in i Fjällräven, eftersom det beror på hur Kents produktion kommer att se ut, men utsålt kommer nog innebära uppemot 4000 personer. Sist de var här så drog de 3500 personer och inget tyder väl på att det är blir mindre denna gång.

Läs även: Ingvarsson listar Kents sju bästa textrader: "De har följt mig de senaste 20 åren"