Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westin Timrås hjälte i straffläggningen: "Ingen mening att dribbla"

John Westin blev stor matchvinnare när han snyggt och distinkt utan krusiduller satte den avgörande straffen i krysset. Timrå fortsätter att spela bra mot lagen på den övre halvan och tog med sig två viktiga poäng.

Annons

Det skilde åtta placeringar och tolv poäng inför matchen mellan Timrå och Karlskoga i Timrå Isstadion. Det märktes inte. I stället var det två jämna lag som gjorde upp i en tät och spännande match på söndagen.

Det krävdes en straffläggning för att sära lagen åt, och där var hemmalaget det som lyckades behålla kylan bäst. Karlskoga tog ledningen i straffläggningen genom veteranen Christian Berglund. Men Johan Persson kvitterade genom att lura upp annars utmärkte målvakten Joel Gistedt på läktaren, och när Johan Mattsson petade undan Karlskogas nästa straff med klubban kunde John Westin avgöra. Och som han gjorde det. Ett hårt och välplacerat skott satt i första krysset och två poäng till hemmalaget.

– Det är en straff som jag brukar göra när jag får chansen. När det inte är spolat och det ligger en massa snö på isen är det ingen mening med att dribbla. Det var bara att skjuta, säger matchvinnaren.

I matchen inledde Timrå piggast och pressade gästerna högt upp i banan. Efter sju minuter kom det logiska ledningsmålet när succékedjan med Jonathan Dahlén, Elias Pettersson och Färjestadlånet Johan Persson slog till igen. Pettersson höll sig framme på en retur och satte 1–0.

– En riktigt bra period då vi spelade precis som vi vill, säger Henrik Stridh i Timrås ledarstab.

LÄS MER: Timråforwarden tillbaka i spel: "Kul att komma in i ett vinnarlag"

I den andra perioden tappade man dock kommandot helt. Försvarsspelet såg inte alls lika stabilt ut och pressen kom av sig. Ett slarvigt Timråbyte bäddade för Karlskoga, som kvitterade drygt sex minuter in i perioden.

Timrå saknade inte möjligheter – i powerplay var laget riktigt nära att återta ledningen, men Joel Gistedt storspelade i mål. Det gjorde även hans målvaktskollega på andra sidan. Johan Mattsson stoppade totalt 32 av 33 skott och var många gånger en avgörande faktor.

– Han var riktigt bra mot Västerås också, och han ger oss chansen att vinna även när vi inte presterar som vi vill, säger Henrik Stridh.

LÄS MER: Så var matchen minut för minut

Karlskoga var sedan det bättre laget sett över hela den sista perioden, men Timrå saknade inte chanser, och mot slutet av perioden hade hemmalaget flera fina möjligheter att avgöra. Matchen gick dock till förlängning.

Där fortsatte Timrå att skapa chanser, och med sekunden kvar kunde Daniel Öhrn ha avgjort, friställd framför mål. Forwarden fick dock inte ordning på pucken och ett straffavgörande väntade.

Och det blev alltså Timrå och John Westin som fick sista ordet.

Timrå fortsätter att spela bra mot lagen på den övre halvan av tabellen – 8 av lagets 13 segrar har tagits mot lag som nu ligger på plats 1–7.

– Det blir kanske att man höjer sig lite när man möter bättre lag. Men som vi spelar nu ska det inte ha någon betydelse om vi möter ett lag på undre eller övre halvan, säger Stridh.

Här hittar du tabellen