Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund: "Får ses som en jackpot för Timrå IK – skottet är Perssons främsta styrka"

Timrå IK har skjutit mycket, men haft svårt att göra mål under stora delar av hösten.
I Johan Persson kan de ha hittat lösningen. Åtminstone för en liten tid.

Annons

LÄS MER: Skyttekungen återvänder från SHL

Forwarden var Timrå IK:s fjärde bästa poänggörare förra säsongen, men han var den bästa målskytten tillsammans med Andrée Hult. Båda gjorde 15 mål under säsongen 2014/15.

Jag har framför allt ett minne av Persson från den förra säsongen. I oktober 2014 bevakade jag matchen mot Västerås i ABB Arena Nord. Timrå IK förlorade matchen med 4–3 efter straffar, men för Johan Persson hade det lossnat. Ordentligt.

Han gjorde samtliga tre TIK-mål under ordinarie tid och i straffläggningen skickade han också in en puck, även om den inte räknades då Västerås satte två och Eddie Davidsson noterades för det matchvinnande målet.

Persson kom till Timrå IK och division I-laget Nybro 2013/14. Han behövde lite tid för att komma in i det Hockeyallsvenska spelet. Persson skapade en hel del chanser, sköt hårt, men ofta utanför och saknade flytet. Det blev ändå 10 poäng (4+6) på 29 matcher under den första halva säsongen.

I fjol etablerade han sig på allvar. Enligt mig var det ändå långt ifrån självklart att han skulle få ett SHL-kontrakt, men med utökat antal lag i den högsta serien ökade chansen för flera spelare som utmärkt sig i Hockeyallsvenskan. Johan Persson blev en av dem.

I Färjestad har han haft svårt att producera och speltiden har varit sparsam. Redan inför seriestarten spekulerade vi på redaktionen om Johan Persson kunde vara aktuell för en utlåning och återkomst direkt.

Det dröjde till december.

Nu får klubben en rightare med skottet som sin främsta styrka.

Att det ska handla om en utlåning hela månaden får ses som en jackpot för Timrå IK. Sju matcher återstår (inklusive kvällens mot Västerås).

Börjar Johan Persson producera igen kan Timrå IK-spelarna och föreningens supportrar börja drömma om ett gott nytt år.

LÄS MER: Forward tillbaka från skada inför matchen mot Västerås.

SE MER: Statistikextra i Hockeypuls - här är kategorin som Sundsvall Hockey toppar