Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund: "Hög tid för spelarna att stå för derbyunderhållningen – det har varit för dåligt"

"Ryck upp er", skriver Eric Westlund inför matchen mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey.

Annons

5123 personer dök upp i Timrå Isstadion den 10 oktober, 2890 satt på läktarna i Sundsvall Energi Arena drygt en månad senare.

Säsongens två första derbymatcher mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey har inneburit fina publiksiffror och riktigt bra inramning på båda sidor av kommungränsen.

Nu är det hög tid för spelarna på isen att också bidra till underhållningen. Spelmässigt finns det mycket mer att önska av dessa högintressanta matcher. Det har varit för dåligt.

Säsongens första möte i Timrå var en besvikelse. Det blev få mål, förhållandevis lätträknade målchanser och inga större känsloyttringar. Det såg nästan oengagerat ut stundtals. Magnus Åkerlunds målvaktsspel i den tredje perioden var behållningen den gången. Matchen i Sundsvall var bättre på många sätt, men inget av dessa derbyn kommer att bli ihågkomna för annat än Sundsvall Hockeys extremt prestigefulla segrar.

Det är på nytt två formsvaga lag som kommer till nedsläpp 19.00 den här fredagskvällen, men jag förväntar mig ändå den hetaste matchen hittills. Det bör alla som betalat en biljett och dyker upp i isstadion kunna kräva.

Att Sundsvall Hockey till slut agerade och tog in Leif Strömberg som huvudtränare ger förstås fredagsmatchen en extra krydda. Det gör att intresset ökar rejält – och det gör till tabelljumbon från "stan" känns mer oberäkneligt än någonsin. Tränarbytet lär ge flera av spelarna extra fart under skridskorna, trots att självförtroendet saknas efter den senaste tunga perioden.

Läs mer: Han tar över Sundsvall Hockey

Se mer: Strömberg efter första träningen: "Jag har dreglat efter att stå i båset"

Samtidigt ligger pressen på Timrå IK. Det är säsongens sista derby på hemmais för de rödvita och en tredje förlust mot Sundsvall Hockey skulle kunna knäcka laget samtidigt som kvalseriestrecket i så fall närmar sig – igen.

Se mer: Per Hallin: "Vi är jävligt revanschsugna"

Se mer: Timråtränaren om Sundsvall Hockeys tränarbyte: "Över tid kan han förändra en hel del"

Både Timrå IK och Sundsvall Hockey måste rycka upp sig, om så bara för en kväll. Det förtjänar hockeypubliken i Medelpad.

MISSA INTE:

TV, klockan 18.15: Analys och senaste nytt – se uppsnacket inför derbyt mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey

TV, direkt efter matchen: Se eftersnacket efter den heta derbymatchen mellan Timrå IK och Sundsvall Hockey