Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund: Pinsamma missar drog ned galans totalbetyg

Det är tårarna man minns. Det är alltid tårarna man minns.

Annons

Den här gången kom de av glädje och de kom från Claes Nyman. Det var fint att se eldsjälen kliva upp på scenen på Södra Berget och ta emot Idrottsgalans hederspris, det var så värdigt och välförtjänt för fotbollsprofilen. Rösten skar sig och det både hördes och syntes tydligt att han var tagen.

Ögonblicket var galans höjdpunkt och det är bara att säga grattis Claes – och tack för allt.

Se också: Här får Nyman ta emot priset

Idrottsfesten har arrangerats under många år och det är bara att hoppas att det fortsätter många år till. Här får distriktets bredd och spets uppmärksamhet och uppskattning som betyder extremt mycket, inte minst för de många ideella krafter som sliter år ut och år in för att få verksamheterna i klubbarna att fungera.

Men en gala är alltid en gala och det är sällan allt går som det ska.

Torsdagskvällen var inget undantag.

Galan var fantastisk och samtidigt stundtals plågsamt pinsam.

Jag tänker på att kvällens artist Börje Wäse, ursäkta Andreas Weise heter han visst, inledde med att säga Birgitta Leding till Sundsvalls DFF-profilen och fotbollslegendaren Elisabeth Leidinge innan han försökte rädda upp det med ett dåligt sexskämt. En katastrofstart, men all heder åt Leidinge som spelade med.

Se också: Kommunalrådet åt matlåda under Idrottsgalan

Jag tänker också på duktiga TV4-programledaren och konferenciern Ida Björnstad som hävdade att Joakim Nilsson vunnit EM-guld med U21-landslaget och sedan att Magdalena Forsberg bodde i Uppsala och sedan Sundsvall (hon bor ju i Bergeforsen i Timrå kommun, som Magda snabbt påpekade). Två tunga bakslag för Björnstad som annars visade att hon har allt som krävs för att bli en riktigt bra galaguide i framtiden, hon är en naturbegåvning. Den här kvällen drog missarna ned totalbetyget, som annars hade kunnat bli riktigt högt.

Ju längre kvällen gick fick hon dessutom slita hårt för att tysta en allt mer respektlös publik som surrade konstant när nya pristagare skulle utses under galans slutskede. Björnstad hade stundtals svårt att dölja sin frustration och jag förstår henne.

Annars är det bara att applådera en ny festlig högtidskväll för Medelpads härliga idrottsdistrikt.

Apropå applådera. Jag har aldrig i mitt liv klappat så mycket händer på en kväll, det gick till överdrift. Men stämningen går det inte att klaga på.

Se också: Emil Forsberg ringdes upp under direktsändningen