Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Westlund: "Sorgligt för Lindgren – fick aldrig chansen att visa vad han går för i Timrå IK"

Annons

Vecka efter vecka passerade och signalerna från Timrå IK var att återhämtningen för Alexander Lindgren gick långsamt. Då kom misstankarna om att 22-åringen inte skulle kunna komma tillbaka till isen och sporten som han älskar och fått ha som sitt jobb.

På måndagen kom beskedet att karriären är över för centern från Gävle.

LÄS MER: Beskedet: Timrå IK:s center tvingas avsluta karriären efter hjärnskakningarna: "Det har varit väldigt jobbigt"

Ett sorgligt faktum och ett extremt tufft beslut för centern, förstås. Samtidigt så självklart, för hälsan är alltid huvudsaken.

När kroppen säger ifrån är det bara att lyssna. Då räknas inte längre poäng eller tabellplaceringar, då spelar mål och assist ingen roll.

"Man har ett helt liv framför sig och hockey är bara hockey på något vis", sade Lindgren.

Han är klok och nu slipper Timråspelaren känna tidpress och förväntningar på en comeback. Nu får Lindgren fokusera på det viktigaste, att ta sig tillbaka till ett vanligt liv och att slippa smärtan. Att döma av Lindgrens berättelse på måndagen så är det fortfarande en lång väg dit.

22-åringen gjorde totalt 19 matcher i Hockeyallsvenskan med Timrå och sju poäng (ett mål och sex assist), men Lindgren fick aldrig chansen att på allvar visa vad han går för.

Jag minns fortfarande att jag fick stora förhoppningar efter en av försäsongsmatcherna i höstas. Då visade Alexander Lindgren och Sam Marklund att de trivdes tillsammans och duon producerade tre poäng vardera den gången.

LÄS MER: Duon som kan skapa Timrå IK:s förstakedja

Den första smällen mot huvudet kom redan i omgång åtta, mot Tingsryd, och den höll Alexander Lindgren borta i cirka två veckor.

Den andra kom i början av november, mot Vita Hästen, och den blev avgörande för hockeyframtiden. Den förstörde en lovande hockeykarriär.

LÄS MER: Lagkaptenen Hallin: "Jag lider med honom, det är ung killes dröm som krossas"

Det kan upplevas makabert att prata om hur Timrå IK ska agera i det här läget, så nära inpå denna ledsamma nyhet, men det går inte att bortse från att hockeysäsongen fortsätter för föreningen. Redan när Alexander Lindgren blev sjukskriven i oktober så plockade föreningen in Erik Lindhagen i truppen på ett korttidskontrakt och nu öppnas möjligheten att förlänga det. Lindhagen har däremot fått vikariera en hel del som back och är det en sådan som föreningen har störst behov av så bör även Niklas Tikkinen också ligga bra till för en fortsättning i klubben.

Just känner klubbledningen antagligen ingen panik, med tanke på den senaste tidens resultat.

Dessutom gör ju superlöftet Elias Petterssons fortsatta succé, nu som center, att han får ses som ett av höstens mest lyckade "nyförvärv".

LÄS MER: Timråtränaren om det tunga beskedet: "Han har gått igenom en hel del"