Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wheels rullar in på scenen

Tre Stereo Starboy-medlemmar har bildat nya rockcombon Wheels, som uppträder på Pipeline i afton.
 Det kliar i fingrarna att få spela live, säger trummisen Katarina Marin Maldonado.

Sundsvallsbandet Stereo Starboy försvann i en blandning av utflyttade medlemmar och en känsla av att vilja testa på nåt annat. Men bandet har inte upplösts, påpekar Katarina Marin Maldonado - det ligger på is; även om det är rena inlandsisen. Hon vill inte utesluta en återförening i en avlägsen framtid, men nu är det nya bandet Wheels som gäller.

Kvartetten består till tre fjärdedelar av Starboy-medlemmar som numera bor i Göteborg, samt basisten Ragnhild Ekman.

Vi har hållit på i ett och ett halvt år, berättar Katarina Marin Maldonado. Vi har bara varit i replokalen och tillverkat låtar. Några har vi kasserat, andra har blivit jättebra. Man vill känna att vi kan stå för det här.

Nu är musiken mer genomtänkt och med mer känsla. Stereo Starboy var ju också känsla, men mer pang på; här byggs det upp mer. Vi har också lagt ner mer tid på låtarna.

Influenserna rör sig utöver hela det musikaliska fältet. På bandets Myspace-sida nämns bland annat metalbanden Khoma och Tool, indiegrupperna Arcade Fire och Modest Mouse, punklegenden Patti Smith – och Michael Jackson.

Alla lyssnar på olika musikstilar, framför allt Ragnhild. Mycket konstigt som jag aldrig hört talas om.

Jadu … nån slags rock. Experimentel rock, indie och lite pop. Tror jag, haha! Nej, men nu i bilen på väg upp till Sundsvall kom vi fram till följande beskrivning: ”PJ Harvey möter Jeff Buckley i en mörk gränd, de blir förälskade och får ett barn, och det barnet är vi – Wheels.”.

Än så länge har det inte blivit så många spelningar, debuten skedde så sent som i somras på Göteborgskalaset. Istället har fyrklövern nött låtarna i replokalen för att få att så småningom spela in låtarna på skiva.

Vi har varit så länge i replokalen att det kliar i fingrarna att få spela live. Då kändes det självklart att testa på hemmaplan.