Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wildcats föll i förläningen i första kvalmatchen

Wildcats vill hänga kvar i Riksserien.
Men det blev bara en poäng i första kvalmatchen där Färjestad stod som motstånd.
I förlängningen kunde nämligen gästerna sätta punkt på matchen och besegra Wildcats.

Annons

Hemmamatch och den första kvalmatchen väntade i . Då blev det förlust för Wildcats. Färjestad stod som motstånd och gästerna drog det lite längre strået när lagen mötte på lördagseftermiddagen.

Gästerna tog ledningen i matchen knappt hälften in i första perioden, genom Malin Wong. En ledning som sedan Sundsvall såg till att sudda ut i den andra perioden. Då kom nämligen Annie Svedin lös och kunde tryck in kvitteringsmålet.

Men sen i tredje var det samma visa igen. Färjestad öppnade snabbt och kunde ta ledningen igen efter bara dryga minuten.

Men så kom hemmalaget igen och kunde kvittera än en gång i den 52 minuten. Ett resultat som också stod sig matchen ut.

Men när förlängningen skulle spelas drog Wildcats nitlotten. Först drog Lina Holm på sig en utvisning för hightsticking och bara minuten efter kunde Färjestads Julia Martinsson punktera matchen genom att göra 2–3.

Nu gäller det för laget att ladda om. I morgon väntar ny match och nytt motstånd i form av Göteborg HC 1 i söder och nästa vecka besök från IF Björklöven i norr.