Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wildcats nära poäng efter forcering mot Leksand

Sundsvall Wildcats jagade och gjorde två mål på matchens två sista minuter mot Leksand.
Men det räckte inte för att hämta ikapp.
Det blev förlust i sista matchen innan landslagsuppehållet.
– Vi blev för stillastående i den sista perioden, säger Erica Udén Johansson.

Även om det gick undan när Leksand ryckte och avgjorde matchen i den sista perioden så är det inget mot vad som väntar på söndag för landslagsduon Erica Udén Johansson och Annie Svedin i Wildcats.

Då spelar Damkronorna en landskamp mot Kanada i Härnösand och sedan väntar fyrnationersturneringen i Sundsvall veckan efter det. Där får Wildcatsspelarna dessutom sällskap av Leksands Hanna Lindqvist som också finns med i Leif Boorks trupp.

– Det ska bli jäkligt kul. Vi har gått och pratat om det ända sedan man fick höra att turneringen skulle spelas här. Dessutom ska ju en match spelas i Njurunda och det var ju där min karriär började, säger Erica Udén Johansson.

– För mig och Annie innebär det att vi kommer få spela bra matcher med högt matchtempo som vi kan ta med oss tillbaka sedan.

Sundsvall Wildcats har tagit nio poäng på 13 spelade matcher inför landslagsuppehållet som nu väntar.

– Det har varit lite upp och ned, men vi har ju varit lite kort om folk också. Jämfört med förra året så är det ju godkänt, men vi behöver bli ett stabilare lag. Vi vet att vi kan göra mål och spela bra defensivt, men det handlar om att orka göra det i 60 minuter, säger landslagsforwarden.

Matchen mot Leksand var det tredje mötet med dalalaget den här säsongen för Wildcats och det blev alltså den tredje förlusten.

Efter två jämna perioder och 1–1 inför den sista så gjorde Leksand ett rejält ryck och gick ifrån till 1–4. Det blev nerv i slutskedet när hemmalaget reducerade till 3–4, men med bara sekunder kvar så lyckades Leksand trycka in det sista målet.