Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Wistrand aktuell för allsvensk flytt

SDFF har tappat två spelare till Damallsvenskan.
Jonna Wistrand kan bli den tredje.
Samtidigt står det klart att laget får klara sig utan Julia Bhy och Isabell Viksell – i alla fall under våren.

Hanna Glas lämnade SDFF för allsvenska Sunnanå efter förra säsongen. I januari var mittfältaren Jonna Wistrand på plats hos Skellefteå-klubben.

– Hon var här och provtränade. Det är en duktig spelare och en bra tjej, men hon har något slags avtal med Sundsvall, säger Inger Arnesson, sportsligt ansvarig i Sunnanå.

Har ni fört diskussioner med SDFF om Wistrand?

– Ja, vi har pratat med Sundsvall tillsammans och det känns som att vi och SDFF har ett bra samarbete. Men vi har inte tryckt på över huvud taget, vi respekterar de regler som finns och det här är en fråga mellan spelaren och SDFF.

SDFF:s ordförande Mikael Torstensson:

– Vi har inga proffskontrakt och kan inte hindra spelare från att gå. Men vi vill inte att det ska röra till det under säsong. Egentligen är det inte en avtalsfråga, utan det handlar om att hitta en acceptabel lösning för alla parter. Jag tror inte Sunnanå vill ta en spelare av oss om de känner att det inte blir bra. De har heller inte klart med lägenhet och jobb åt henne om hon skulle gå dit och därför är det kanske inte aktuellt just nu.

Alla parter är dock intresserade av att komma fram till ett beslut.

– Ambitionen är att vi inom en vecka ska ha helt klart för oss hur det blir med Jonna den här säsongen. Vi måste veta vad som gäller, säger Torstensson.

Något klubben vet redan nu är att backen Isabell Viksell och mittfältaren Julia Bhy inte kommer att spela, åtminstone under våren. Bhys frånvaro (på grund av höftproblem) gör att klubben letar en innermittfältare.

– Det är främst en mittfältare och en forward vi ska ha in. Vi kommer att jobba vidare med det, säger Torstensson.

– Vi har tappat en del spelare, men även fått in några nya och så får vi se hur det blir med de yngre, vissa kan nog ta ytterligare ett steg.