Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

X & Y i Mellanfjärden

Under utställningsnamnet X & Y, som i de gamla länsbokstäverna, förenas tolv konstnärer från Sundsvall och norra Hälsingland i Mellanfjärdens snart 160-åriga magasin.

Utställarna håller till på övre planet. Besökarna möts i trappuppgången av Eva Sollanders Rävboan, ett kvinnoporträtt. Vid en utblick mot havet och naturreservatet Notholmen finns Ulla Winblads och Solveig Bohm-Dahlbergs verk i förgrunden.
På det nedre planet, som domineras av Magasin 8, Sundsvall, finns oerhört mycket av kvalitetshantverk. Innan säsongen är över, i slutet på augusti, lär upp emot 100 000 besökare ha blivit varse det.
Utställningarna är säljande. Vi fyller efterhand på med nya saker, berättar Ulla Winblad.
Turistsäsongen har börjat svagt på grund av ruskvädret - den nye sommarhandlaren i Mellanfjärden, Börje Lindblom, konstaterar att butiksbesöken hittills varit få.
Det tolv utställarna inom X & Y är Lena Backman, Eva Sollander, Karin Rolén-Nordstrand, Mattias Rustas, Anette Fahlberg, alla Sundsvall, Rose-Marie Klintman och Ann-Kristin Larsén-Comstedt, Bergsjö, Eva Åkerstedt och Märta Nordling, Gnarp, Ulla Winblad, Harmånger, samt Solveig Bohm-Dahlberg och Margareta Erwald, Hudiksvall.