Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en Kalla - konkurrent är borta från säsongen

Marit Björgen väntar barn och kommer att missa stora delar av säsongen. Men hon är inte den enda av Charlotte Kallas största konkurrenter som försvinner. Nu meddelar även finskan Aino-Kaisa Saarinen att hon är gravid.

– Jag har härliga, lyckliga nyheter. Vi ska få barn i vår, säger Saarinen i ett videoklipp på Twitter, enligt uppgifter till Aftonbladet.

2015/2016 blir en märklig säsong. Björgen väntar barn, liksom Katja Visnar och Kikkan Randall väntar tillökning, och nu meddelar alltså även 36-åriga finskan Aino-Kajsa Saarinen barn. Därmed missar även hon en stor del av säsongen.

– Jag borde kunna tävla fram till jul. Nu planerar man all träning och alla tävlingar med hänsyn till barnets bästa, säger Saarinen till Ilta-Sanomat.

Barnet, som hon får med tidigare basketspelaren Tom Gustafsson, planeras komma i maj 2016 och självklart hägrar hemma-VM för Saarinen 2017. För Charlotte Kallas del innebär årets baby-boom att konkurrensen om medaljerna och placeringarna i världscupen krymper ytterligare.

Saarinen har gått många lyckönskningar och tackar för stödet på Twitter, som kanske blir extra stort med vetskapen om att paret drabbades av en tragedi förra året när Saarinen fick missfall. Det påverkade så klart både livet och skidåkningen.

– Marit är i toppform och tränar med Norge på deras läger. Själv tränar jag så länge det inte konkurrerar med graviditeten. Blir magen väldigt stor så kommer det att bli svårt att dra på sig träningskläderna. Men det finns inget som tyder på att det skulle vara skadligt att tävla under graviditeten eller vice versa, säger Saarinen.

Meritlistan består av fem OS-medaljer och nio VM-medaljer.