Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare en seger för Selånger: "Visade hjärta för laget"

Helgens Norrbottenturné har varit minst sagt lyckad för Selånger Bandy. Storsegern mot Haparanda följdes upp av en ny vinst med 5-4, borta mot Nyborgs SK.

Annons

Serieledningen stod på spel när Selånger Bandy besökte Kalix IP för att mäta sina krafter mot Nyborgs SK. Trots isande kyla lyckades till slut bortalaget knipa alla poäng. Det defensiva arbetet på planen var nyckeln enligt Selångers Karl Högberg, som själv blev tvåmålskytt.

– Det var en jämn match och vi mötte ett starkt hemmalag. Vi vann på ren kämparglöd och visade verkligen hjärta för laget.

I och med segern kniper Selånger Bandy förstaplatsen i Division 1 Norra. En placering som Karl Högberg hoppas att laget kan behålla säsongen ut.

– Vi hoppas verkligen att segersviten håller i sig resten av säsongen. Vi har tre i rad nu och det ser bra ut inför nästa match mot Härnösand. Vi ska analysera den här matchen nu och köra en bra träningsvecka, så får vi se hur det går.

Under matchens sista minuter ökade tempot och båda lagen lyckades pricka in varsitt straffmål. Selånger lyckades hålla emot Nyborgs slutforcering och resultatet skrevs till 5-4 i bortalagets favör.