Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare sportframgångar

Football Manager 2009

Och Gerrard gör mål. Igen. Och igen. Och igen. Och han gör mål igen. Det är samma läktarsång som alltid, men det blir aldrig gammalt. Bara lite, lite långdraget.

Football Manager är spelvärldens motsvarighet till ett superlag. Ett Chelsea, Real Madrid eller Inter om ni så vill. En slags jätten Glufs-Glufs som vuxit sig så stort att det inte kan göra något dåligt. Inte på riktigt.

Football Manager 2009 gör heller inga fel. Det är samma laguppställning som tidigare med enorma mängder fakta, spelare och menyval. Gillar man det så kommer årets version att ge tusentals timmar för pengarna. Nyheten med en matchmotor i 3D är mest en gimmick och att gå på presskonferens är väl roligt, men hyfsat enkelt i grunden. Var trevlig och säg bra saker så kommer ingen klaga. Att kunna vara kvinnlig manager tänker jag inte ens gå in på, det är bara PK-kosmetika.

Så varför håller man på med det här då? Tja, varför håller man på Chelsea? Eller Real? Jo, för att även om produkten vuxit sig större än sitt eget namn så finns det en förbannat rolig och underhållande verklighet där under. Den gömmer sig bara bakom tusentals av menyer.