Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterligare två bilbränder under natten – fordon gick upp i lågor i Birsta och Timrå

Räddningstjänst och polis larmades under natten mot söndag till två bilbränder i Sundsvall och Timrå.

Larmet om den första branden, utanför Mekonomen i Birsta, inkom till SOS Alarm klockan 01:39. Strax före klockan 02 meddelade SOS att bilen stod helt fristående och att det inte rådde någon spridningsrisk.

– Som jag förstått det är det en stillastående bil som har stått på parkeringen en längre tid, säger Sofie Odnäs, befäl vid polisens ledningscentral.

Det bekräftas av räddningstjänstens inre befäl, Lars Dolk.

– Det är en fullt utvecklad brand och vi låter den brinna. Bilen har inga regplåtar, precis som den i Bredsand. Jag tycker att vi har haft ett antal övergivna bilar som brunnit det senaste året, de som står här och där efter vägarna brinner efter ett tag, säger Lars Dolk.

Vid 04:30-tiden larmades Timråstyrkan ut till den andra bilbranden, vid Timrå kyrka. Bilen stod parkerad utanför kyrkan och det brann i motorrummet, i det fallet är det ännu oklart om den stått parkerad en tid eller om den stod där tillfälligt.

– Jag har ingen aning, men regplåtarna satt kvar på. I andra fall har de plockat bort dem, säger Lars Dolk.

Orsaken bakom bränderna är ännu inte fastställd.

– Vi har inte hunnit resurssätta dem riktigt, plus att de är varma så vi inte ser schassinumret. Patruller kommer åka ut på morgonen, säger Sofie Odnäs.

– Jag vet inte vad det blir för brott, men troligen skadegörelse.

Tidigare under lördagskvällen brann en bil vid Circle K i Bredsand/Stockvik och under natten mot lördag brann två fordon som stått parkerade en tid i Medskogsbron och Essvik.

Tidigare bilbränder under lördagsdygnet:

Bil började brinna vid bensinstation i Stockvik: "Stått där i flera veckor"

Två bilar brann utanför villa i Bydalen: "Granne larmade"

Räddningstjänsten larmades till bilbränder på två platser i Sundsvall

■ ■ TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, mms/sms: 72060 e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.