Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Ytterström: "Så betygsätter jag GIF Sundsvalls säsong 2015"

Det allsvenska kontraktet har säkrats och nu väntar ännu en säsong i den svenska fotbollens finrum för GIF Sundsvall.

Men hur skötte de sig egentligen?

Tommy Naurin ***

Släppte in ett antal oväntat enkla mål under våren och såg inte alls lika säker ut som han brukar, den gode Tommy. Reste sig dock bra under den andra halvan av säsongen.

Lloyd Saxton ***

Jag tycker att han tog chansen när han väl fick den, och visst är Saxton ett intressant namn att ta över efter Naurin om en eller ett par säsonger.

Dennis Olsson **

Skadedrabbad men har glimtat till då han varit på plan. Måste bygga upp sin kropp rätt rejält för att ta nästa steg.

Eric Larsson ***

Har faktiskt överraskat på mig och stod för fina insatser som vikarie i backlinjen.

Stefan Ålander **

Institutionen Ålander hade en tuff säsong men stod stabilt när han kom in på planen. Blir dock inte snabbare med åren. Har han gjort sitt?

Joakim Nilsson ****

Gjorde sin bästa säsong någonsin, och med tanke på hur liten hans erfarenhet av matcher på seniornivå faktiskt var inför säsongen, har han gjort ett riktigt grymt jobb.

Jón Gudni Fjólusson ****

Jon är en mycket duktig fotbollsspelare men det är frustrerande att se hur mycket boll det finns inom honom som inte tillåts komma ut. Jag förväntar mig ännu mer från honom.

Marcus Danielson **

Skadedrabbad men fick speltid direkt då det var möjligt, en stabil pjäs som tränarduon uppenbarligen gillar.

Robert Lundström *****

Spelade bara halva säsongen, men var också GIF Sundsvalls överlägset bäste spelare under den här tiden.

Simon Helg *

Det var inte Simons år. När han var frisk fick han inte chansen, led av olika skador och skavanker under nästan hela säsongen.

Daniel Sliper *

Lika otursförföljd som Helg. Sliper är dock ett namn föreningen borde knyta upp till en framtida tränarroll. En av de mest fotbollsintelligenta spelarna i Giffarna i modern tid.

Lars Gerson ***

En, milt sagt, försiktig inledning av säsongen. Växlade upp och växte ut ju längre säsongen led – och det finns än mer att ta av.

Rúnar Sigurjónsson *****

Giffarnas bäste spelare sett över hela säsongen. Galet viktig i båda ändarna av planen, borde dock kunna göra ordentligt fler poäng.

Sebastian Rajalakso **

En för mig något oväntat självklar startspelare hos Giffarna. Slår sina passningar, gör löparbetet och får i väg sina långa inkast, men finns det en växel till?

Robbin Sellin ****

Får en extra stjärna för sättet han gick från petad till startspelare. Glänste under våren för att mattas av under säsongen. Vill se honom våga mer i en mot en-situationerna.

Adam Chennoufi **

Har även under tidigare säsonger varit ganska osynlig på planen, men har alltid gjort rätt många poäng. I år? Endast två (1+1) – visserligen i en mer defensiv roll (med en match kvar att spela).

Pa Dibba ****

Dibbas bästa säsong i GIF-tröjan. Har visat att det finns potential för att göra fler än 15 mål på en säsong i Allsvenskan – och det är riktigt bra.

Johan Eklund *

En av flera Giffare med skadeproblem, har inte sett helt bekväm ut på planen och frågan är hur mycket skadorna stör?

Leo Englund **

Snurrade bort förre världsspelaren, urugayanen David Lugano, när han gjorde sitt första allsvenska mål. Borde ha gjort fler sett till speltid.

Shpetim Hasani **

Gjorde succé direkt för att sedan mattas av en aning. Men en välkommen injektion var han oavsett.

Cedergren & Franzén ***

Nådde det primära målet: Höll kvar laget i Allsvenskan. Väljer kontinuitet framför allt, och inget fel i det, men jag hade gärna sett att fler av de unga talangerna fått mer speltid, åtminstone i slutet av matcherna.

Vi spelade inte tillräckligt mycket: Granit Buzuku, Erik Granat, Smajl Suljevic, Jonathan Malmberg, Filip Tägtström, Peter Wilson.