Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Zäta" nätade tröstmål när Pittsburgh straffade Detroit

Detroit mötte Pittsburgh och Henrik Zetterberg gjorde det igen - mål alltså. Men denna gång fick svensken se sitt Red Wings besegrat med stadiga 6-3.

Annons

Pittsburgh-coachen Mike Sullivan sa för ett tag sedan att Penguins är bättre när Phil Kessel gör mål, och det bevisade Kessel på torsdagsnatten.

Henrik Zetterberg stod själv för ett mål i den tredje perioden men det hjälpte föga. Kessel, som ersatte Patric Hörnqvist i kedjan med Sidney Crosby och Chris Kunitz, gjorde två mål när Pittsburgh gjorde sex mål mot tre mot "Zätas" Detroit Red Wings.

Ledningsmålet kom i tionde minuten av första perioden genom Ben Lovejoy. Men Detroit var än så länge med i matchen och kvitterade fyra minuter senare genom Tomas Jurco. Dessvärre för Zetterbergs och Detroits del gick de in i andra perioden i underläget 2-1.

Det var en målrik match med nio mål fördelade på tre mål per period. Men övertaget låg hela tiden hos Pittsburgh. Inför den tredje perioden ledde Pittsburgh med fyra mål mot två och nätade även två i den sista perioden.

Henrik Zetterbergs reducering i 12:e minuten blev ett tröstmål när Phil Kessel minuterna innan hade lagt in femte målet och Sidney Crosby lade in det sjätte i den sista skälvande minuten på Consol Energy Center. "Zätas" mål var hans tolfte för säsongen.

Coachen Jeff Blashill var inte nöjd med Detroits försvarsspel. De har nu släppt in 18 mål på de senaste fyra matcherna. Detroit behåller en knapp ledning över Pittsburgh i ligan trots en förlust på fyra poäng. Washington går fortfarande bäst i ligan.