Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zäta och Hossa blir Detroits nya superpar i natt

Han har redan fått en ny ring.
När Detroit Red Wings möter Calgary i natt får Henrik Zetterberg dessutom nya kedjekamrater – bland annat interne poängligaledaren Marian Hossa.

Förra säsongen var Henrik Zetterberg och Pavel Datsyuk en firad duo i Detroit Red Wings.

När Detroit tar emot Calgary i natt svensk tid får Njurundasonen en ny storstjärna bredvid sig: slovaken Marian Hossa. Tredjelänk i kedjan blir Dan Cleary.

Det ska bli roligt. Jag har aldrig spelat tillsammans med Hossa tidigare, säger Zetterberg, som ligger tvåa i Detroits interna poängliga, med 25 poäng på 24 matcher (12 mål och 13 assist). Den ende som gjort fler poäng i år (29 stycken) är just den nye kedjekamraten.

Anledningen till att de två superstjärnorna paras ihop är att Detroits coach Mike Babcock vill få fart på laget – trots att de vunnit hela 18 av säsongens 26 matcher och toppar NHL:s Central Division överlägset.

Det har väl gått ganska bra för oss stundtals. Men kraven är så pass höga här, och vi ställer krav på oss själva också, förklarar Zetterberg, som i söndags fick tillfälle att påminnas om vårens Stanley Cup-seger. Då fick han och resten av laget nämligen sina mästarringar – ett nätt litet smycke värt ungefär 85000 dollar.

Det var vid en bjudning för spelare, ledare och respektive. Man har sett fram emot det och det var en riktigt tuff ring.

Det blir nog ytterst sällan och bara vid väl valda tillfällen. Den sticker ju ut en del. Jag lär nog förvara den i något bankfack, säger stjärnan.

Men inte ens välbetalda hockeyspelare kan just nu undgå att märka av det trista läget i Detroit. Stadens stora bilindustri, med jättekoncernen General Motors i spetsen, är ständigt konkurshotad – något som även drabbar idrotten.

Det är omöjligt att inte märka av krisen. Allt här är uppbyggt kring bilindustrin. Skulle GM gå i konkurs är det lika bra att slänga in kepsen, säger Zetterberg, och fortsätter:

Vi har väl i stort sett fullsatt på matcherna fortfarande, men säsongskortsförsäljningen har minskat i år. Det är klart att när pengarna tryter är underhållning det man drar in på först.