Annons
Vidare till st.nu
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Zlips hoppas på det moderna soundet

Genom åren har de vunnit dansbands-SM, guldklavar och blivit kritikerrosade för sina studioalbum.
På lördag tävlar jämtländska Zlips – som ingår i skivbolaget Biwa Records i Sundsvall – i SVT:s Dansbandskampen.

Lördagen innebär ett riktigt tungviktsmöte bland modernbanden i SVT:s Dansbandskampen när Biwa Records band Zlips och Shake möter Scotts - som hittills dominerat tävlingen tillsammans med mogenbandet Larz-Kristerz. Då väntar också konkurrens från Sundsvallsbandet Jonas Näslund & Jive.

Det är en oerhört stark deltävling. Idealet vore om vi och Shake går vidare och möts i en final. Men nu hänger det verkligen på att folk röstar, säger Torgny Sundqvist till ST.

Scotts har varit bra representanter för det moderna soundet i Dansbandskampen, anser han.

De bidrar definitivt till att föra branschen in i framtiden när det nu är sådan mediahype kring dansband, vilket förhoppningsvis fortsätter. Vi och Shake kommer också bidra till att fler upptäcker att dansband kan spela moderna poplåtar. Därför är det bra att vi är med i tävlingen hur det än går.

Han är nöjd med Zlips två låtbidrag. Som poplåt kommer Zlips att framföra Amy Winehouses energiska hit Rehab.

Vi har en poplåt som vi känner oss trygga med och ska göra det bästa av den. Dansbandsklassikern är en kul låt. Mycket hänger på vår sångerska Melissa. Om hon gör så bra som hon kan så kommer hon att sälja det här bandet så att det räcker långt, säger Torgny Sundqvist.