Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Försvann i bil efter bedrägeriförsök i Birsta – man hittades av polishund i skogen

Under fredagskvällen ska en man ha försökt göra ett bedrägeri på ett varuhus i Birsta. Sedan körde mannen i hög fart därifrån – innan färden slutade söder om Sundsvall där mannen hittades i terrängen av en polishund.

Annons

Det var efter att mannen försökt göra bedrägeriet i Birsta som han satte sig i bilen och körde i väg. En väktare följde efter mannen söderut. Men mannen körde i en sån hög hastighet att väktaren inte kunde hänga med.

– Han fick släppa kontakten ganska snabbt. Det gick för fort, säger Börje Öhman, presstalesman vid polisen.

Enligt polisen ska mannen ha kört vårdslöst och inte haft full kontroll på sin bil.

Men färden slutade inte där. Söder om Sundsvall får en polispatrull syn på bilen på långt håll. Mannen ska fortfarande köra fort och även polispatrullen fick släppa kontakten med bilen.

– Vi hade ingen grövre misstanke och kunde därför inte följa efter i den hastigheten, säger Börje Öhman.

En stund senare hittar polisen igen bilen på en skogsväg längs vägen mot Tunbyn. Men bilen var övergiven och hundförare med tjänstehund kallades till platsen.

Efter ett kortare spårjobb hittades mannen ute i terrängen.

– Det var ett kort sök på ungefär fem minuter. Han hade inte tagit sig jättelångt från bilen. Men utan hund har man inte en chans att veta vilket håll man ska ta vägen. Det är en fantastisk resurs, säger Börje Öhman.

Mannen omhändertogs av polis och är i nuläget misstänkt för drograttfylleri och vårdslöshet i trafik, alternativt grovt brott.

FLER NYHETER:

Brand i timmersläp orsakade begränsad framkomlighet på E14

För Plus-kunder: Kunde slagit igenom i GIF Sundsvall – nu gör han succé och jagas av toppklubbar: "Har ångrat att jag lämnade"

TV: Vildsvin fångat på film i Ånge kommun

Insändare: Tovas öde som en spik rakt i hjärtat – dags att vi män nu säger stopp och visar respekt för kvinnor

Mer läsning

Annons