Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Fortsatt misstanke om mord – de döda är en man och en kvinna i 60-årsåldern

Artikel 2 av 8
Två döda i Granloholm – misstänkt mord
Visa alla artiklar

De två personer som under lördagen hittades döda i Granloholm är en man och en kvinna i 60-årsåldern som var sambos på den adress som de hittades på. Ingen är misstänkt för brottet i nuläget.

Annons

TV: Se vår sändning från lördagen angående händelsen.

Under lördagen hittades två personer döda i en lägenhet i Granloholm, Sundsvall. Till en början var polisen mycket förtegna om detaljer, men under söndagen kan Veronica Andersson berätta att de döda personerna är en man och en kvinna.

– De bodde som sambos på adressen och de båda är i 60-årsåldern. Brottsmisstankarna är fortfarande misstanke om mord, säger Veronica Andersson, gruppchef för grova brott vid polisen i Västernorrland.

Läs också (uppföljning under söndagen): Polisens teori om misstänkta mordet – mannen dödade sin sambo

Polisen gjorde under lördagskvällen tekniska undersökningar av brottsplatsen, och gjorde då ett antal fynd och beslag. Den tekniska undersökningen kommer fortsätta och det är polisens förhoppning att den ska vara klar under söndagen.

– Det har gjorts beslag och man har säkrat spår på platsen, men vad det är tänker jag inte gå in på, säger Veronica Andersson.

För Plus-kunder: Grannar chockade efter misstänkta mordet i Granloholm: "Det är ett lugnt område"

Hon vill inte gå in på de avlidnas skador.

Under lördagen skrev polisen på sin hemsida att det inte fanns något som tydde på att "någon utomstående har orsakat dödsfallen". Veronica Andersson sa dock att hon var öppen för alla möjligheter och det är hon även under söndagen.

– Det finns några omständigheter som gör att vi håller dörren öppen för att det skulle kunna vara någon utomstående inblandad. Det finns just nu ingen misstänkt för brottet, säger hon.

Så ingen av de två avlidna är misstänkt för att ha bragt den andra om livet?

– Det är inget jag vill kommentera, säger Veronica Andersson.

Misstänker ni att båda har blivit mördade?

– Det skulle kunna vara så, och sedan finns det även andra sätt som det skulle kunna ha hänt på. Misstanken just nu är att ett brott har begåtts och att det rör sig om mord. Hur det har gått till får utredningen visa.

För Plus-kunder: Professor om det misstänkta mordet: "Finns i regel en oändlig förtvivlan i bakgrunden"

Enligt Expressen var paret inte känd av polis sedan tidigare. Till tidningen säger även Veronica Andersson att hon inte tycker att Sundsvallsborna behöver känna någon oro med anledning av det inträffade.

TIPSA! Vet du mer? Har du film/bild? Kontakta ST.nu via telefon: 060-19 71 64, e-post: tips@st.nu eller använd Tipsa-tjänsten.

Alla artiklar i
Två döda i Granloholm – misstänkt mord