Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Charterresorna till Turkiet fortsätter trots bombattentaten

/
  • Tre personer omkom och många skadades vid bombdådet i turistorten Antalya i södra Turkiet i måndags. Det var det femte bombattentatet på mindre än 24 timmar i landet. Utrikesdepartementet råder svenska turister att undvika platser där demonstrationer äger rum, iaktta allmän försiktighet och hålla koll på händelseutvecklingen.

Charterresorna till Turkiet fortsätter trots bombattentaten. På torsdag flyger 189 resenärer direkt från Midlanda till Antalaya. – Skulle Utrikesdepartementet avråda från att resa till Turkiet ställer vi in, säger Viveka Björkman, marknadschef på resebolaget Detur.

Annons
Turkiet har på senare år blivit ett allt populärare resmål. Under 2005 flög drygt 400 000 svenskar dit, 80 000 av dem via Detur som bland annat har en avgång i veckan från Midlanda under perioden 17 augusti 26 oktober.
Men trots de senaste dagarnas bombdåd i Istanbul, Antalaya och Marmaris fortsätter resorna.
Vi gör inga säkerhetspolitiska bedömningar, det överlämnar vi åt experterna. Men avråder UD ställer vi in.
Därför gäller bolagets ordinarie av- och ombokningsregler fortfarande.
Vilka konsekvenser en avrådan från UD skulle få för bolaget vill Viveka Björkman inte spekulera i. Men blir det så kommer företaget så långt det är möjligt låta resenärerna boka om till andra resmål kostnadsfritt.
Intresset för direktflyget från Sundsvalls har varit stort. Därför kör Detur i höst elva avgångar från Midlanda, fem fler än i fjol.
Flygplatserna i Östersund och Skellefteå har dessutom fått direktflyg till Bulgarien i år. Något som också skulle kunna bli verklighet i Sundsvall framöver.
Fortsätter folk att flyga från Midlanda kan det tänkas.
Avgången denna vecka är fullbokad, precis som den under skolornas höstlov.
I slutet av säsongen finns en del platser kvar, säger Viveka Björkman.

Mer läsning

Annons