Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Direktflyg till solen lockar allt fler

/
  • – Bokningarna inför vintern har ökat rejält, säger Annika Hjärtström, säljchef på Ticket i Sundsvall. Efterfrågan på direktflyg är så stor att hon velat se ett direktflyg från Midlanda till Egypten under november månad.
  • Tommi Alanen, 31 år, Alnö:– Jag kanske åker ner till Grand Canaria i januari en sväng. Jag har jobbat där tidigare och har en lägenhet, så jag behöver bara ta en flygstol. Annars gillar jag vintern här hemma, särskilt när det kommer bra med snö så att man kan åka snowboard.
  • – Bokningarna inför vintern har ökat rejält, säger Annika Hjärtström, säljchef på Ticket i Sundsvall. Efterfrågan på direktflyg är så stor att hon velat se ett direktflyg från Midlanda till Egypten under november månad.
  • Annelie Ericsson, 49 år, Sundsvall:– Det blir ingen utlandsresa för mig i vinter. Jag har nyss kommit hem från en resa i Frankrike. Vi var fyra tjejer som flög till Nice och sedan bilade runt och besökte vingårdar längs rivieran. Sedan blir det en 50-årsresa med familjen i början av juni, kanske till Turkiet.
  • Ann-Christine Hjalmarsson, 40+, Sundsvall:– Jag har inte planerat någon resa i vinter. Däremot ska jag åka till Barcelona i några dagar i mitten av september nästa år. Jag har varit där förut några gånger och det passar mig bättre att åka då.

Klassikern Gran Canaria är det mest populära resmålet i vinter för sollängtande västernorrlänningar.

– Efterfrågan på direktflyg har ökat enormt mycket, säger Annika Hjärtström, säljchef på Ticket i Sundsvall.

Annons

Det är tydligt att resebranschen hämtat sig efter den ekonomiska krisen. Tickets bokningar inför vintern har ökat med 37 procent i hela landet, jämfört med läget för ett år sedan. Reseföretagen har också ökat kapaciteten från lokala flygplatser något inför vintern och det har gett resultat, tycker Annika Hjärtström.

– Jag gissar att vi har ökat bokningarna med 10–12 procent.

Hon säger att direktflygen till Turkiet i höst gått mycket bra, med fulla plan och på den första direktturen till Gran Canaria den 20 december finns det bara några få platser kvar.

Men samtidigt beklagar Annika Hjärtström att man inte har några solresor direkt från Midlanda att erbjuda under november månad.

– Turkietresorna avslutas den sista oktober, sedan blir det ett långt glapp på över en och en halv månad. Tänk om vi hade haft direktflyg till Hurghada i Egypten då, med tanke på höstlovet och allt. Det är bara fem timmars flygresa och varmt i vattnet. Det hade varit perfekt.

Nu får resenärerna dit, liksom till Thailand åka via Arlanda. Båda två är fortsatt populära resmål i vinter bland länets invånare. Och Teneriffa har avancerat till femte plats.

Kanarieöarna, som haft det lite tuffare ett tag, är vinterns stora vinnare även på riksnivå. Där har bokningarna till Gran Canaria ökar med 50 procent och till Teneriffa med 40 procent.

Även USA ökar starkt, mycket tack vare den starkare kronan som gör det billigare att bo och shoppa där. New York, Fort Lauderdale och Orlando är populära resmål. Mexico, som haft en rejäl svacka, ökar också kraftigt.

Hit flyr vi i vinter:


1) Gran Canaria (1)

2) Phuket, Thailande (2)

3) Bangkok, Thailand (3)

4) Hurghada, Egypten (4)

5) Teneriffa, Spanien (6)

(Bokningar genom Ticket med avresor under perioden november-mars. Föregående års placering inom parentes.)

Mer läsning

Annons