Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

En djurisk affär har intagit centrum

/
  • Lena Åhman visar upp en av de fluffiga kaninerna som finns i Arken zoos nya butik i in-gallerian.

In-gallerian har fått ett helt gäng nya hyresgäster med vingar, fjäll och päls.

Annons

Arken zoo smygöppnade redan i måndags på bottenplan i In-gallerian mitt emot Lekplaneten. Men det är i dag som den stora invigningen av butiken sker.

– Det blir specialerbjudanden i butiken och vår maskot kommer att gå runt på stan, säger Lena Åhman.

I djuraffären finns fiskar, fåglar och smådjur som till exempel kaniner och marsvin. Men enligt Lena Åhman är det inte någon risk att pälsallergiker som vistas i gallerian drabbas.

– Djurrummet har separat ventilation. Arken zoo har butiker i flera gallerior och det fungerar bra, säger hon.

Eftersom butiken även kommer att erbjuda kloklippning för hundar och katter finns det en två ingångar, en från gallerian och en utifrån gatan där man kan ta in djur.

Lena Åhman hoppas på att det centrala läget ska leda till att många förbipasserande djurägare kommer in och impulshandlar tillbehör.

– Man kanske inte har planerat att man ska köpa något, men om man går förbi kanske man handlar tuggben eller bajspåsar. När det gäller inköp av djur ska man så klart tänka efter, säger hon.

Det finns sedan tidigare en Arken zoo-butik i Birsta, även den driven av Lena Åhman. Med nyetableringen i gallerian hoppas hon att nå fler barnfamiljer, den huvudsakliga målgruppen. För att marknadsföra butiken planerar hon även en rad event.

– Vi kommer att ha en rasparad med hundar under Stenstadsdagarna, säger hon.

Mer läsning

Annons