Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Färre arbetslösa i länet

Arbetslösheten i Västernorrland fortsätter nedåt. Julisiffran är 3,8 procent av länets befolkning 16-64 år att jämföra med 5,1 procent vid samma tid i fjol. Det visar den senaste statistiken från Arbetsförmedlingen.

Annons
– Det är en hög aktivitet på länets arbetsmarknad. Jämfört med juli 2006 har de anmälda lediga platserna ökat med nära 50 procent och arbetslösheten har minskat med 24 procent. Det visar att länet har en god arbetsmarknad, där många arbetslösa och programdeltagare får arbete, säger biträdande länsarbetsdirektör Marie-Louise Ek i en presskommentar.
Kommun för kommun toppar fortfarande Sollefteå med 5,3 procent arbetslösa. Sedan följer Härnösand 4,5, Kramfors 4,4, Timrå 4,1, Örnsköldsvik 3,7, Sundsvall 3,4 och sist Ånge med 2,8 procent.
Den öppna arbetslösheten i riket uppgår till 3,0 procent.
Ungdomsarbetslösheten sjunker också även om en viss grupp långtidsarbetslösa håller i sig.
3 655 ungdomar 18-24 år är inskrivna vid Arbetsförmedlingen i Västernorrland i dag. Det är nära 30 procent färre än samma tid förra året. Ungdomsarbetslösheten är 6,9 procent jämfört med 4,8 procent i riket.
Regeringens omtalade nystartsjobb, reguljära arbeten med stöd till arbetsgivare, har fram till senaste månadsskiftet lett till 400 anställningar i länet. Det motsvarar 0,3 procent av befolkningen.

Mer läsning

Annons