Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Kreatörerna som lämnade Stenstan

/
  • Den rymliga industrilokalen ger Kalabrador möjlighet att just labba, testa nya grejer. Sittande: Annika Bellander, projektledare, kommunikatör och Lena Sjödin, copywriter, jobbar med koncept. Bakom dem: Per Helander, fotograf, Mats Marklund, formgivare och Per Matsson, art director, formgivare, illustratör.

De lämnade AA-läget på Storgatan för att flytta till en industrilokal på Kuben som stått tom i flera år.
– Här finns mycket större möjligheter att testa nya idéer, säger gänget bakom Kalabrador.

Annons

Per Matsson, Lena Sjödin, Per Helander, Mats Marklund och Annika Bellander jobbar med reklam, kommunikation och foto. De driver egna företag, men har nu dessutom Kalabrador tillsammans.

Tanken på att utlokalisera sig själva har grott en tid. På Östermovägen 33, granne med Lundins Elektriska, fanns det de sökte.

En del väggar har slagits ut, och lokalen har fräschats upp. Men mycket av ursprunget från 1966 finns kvar. Resultatet är en jättestor lokal med upp till sex meters takhöjd. Det öppnar för möjligheter.

– I den ena delen tänker vi skapa en slags scenlösning, där vi kan ha lanseringar, releaser, teater, dans och annat. Vi kan också snabbt och enkelt kan ta bort möblerna och ge plats för ett stort event, en workshop eller en föreläsning, säger Lena Sjödin.

Tanken är också att andra ska kunna hyra in sig under en tid, för att få in nya influenser.

– Just nu har vi gycklaren Arkadia, Anders Sebring, här. Det är spännande, för han tänker hela tiden utanför boxen och är väldigt kreativ, säger Per Helander.

Nu hoppas Kalabrador-gänget att andra företag ska följa i deras spår.

– Här finns några tomma lokaler med bra möjligheter. Och det finns många andra verksamheter i området man kan ha nytta av.

Någon risk att kunderna ska tycka att det är för långt bort finns inte, försäkrar de.

– Nej, nej. Här finns inga p-avgifter och nu ligger vi i gatuplanet, vilket gör det mycket enklare. Vi har fler besök nu än när vi jobbade på Storgatan.

Mer läsning

Annons