Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krönika: Sorgligt och förbannat tråkigt

/

Annons

Sju högt uppsatta fotbollsledare greps i Zürich på onsdagen och sedan var cirkusen i gång. Skandalen som rullas upp i samband med FIFA-kongressen beskrivs som en av de värsta genom tiderna i fotbollsvärlden. Det är utspel hit och dit och ilska, irritation och parodi på samma gång. Från alla möjliga håll.

Samtidigt känns det så avlägset och invecklat att det är svårt att bli riktigt upprörd när man sitter i fotbollsmedelpad och betraktar spektaklet på avstånd.

Det känns på sätt och vis viktigare med det som händer här och nu. Det lilla kan också vara stort.

Som att Ljustorps IF drar sig ur herrfyran.

En bagatell i den stora fotbollsvärlden. En gigantisk kontrast till kaoset i korridorerna i Schweiz.

Men ändå sorgligt och förbannat tråkigt.

För "Medelpadsallsvenskan" skapar också känslor.

För många spelare, ledare, domare, publik och fotbollsintresserade i distriktet är lokalfotbollen en del av det som anses vara viktigt i livet, i vardagen, varje vecka.

Att en av fyrans "byalag" tvingas till beslutet att dra sig ur är trist och påverkar en hel del. Framför allt de aktiva i den berörda föreningen, men också motståndarlagen och inte minst tabellen.

Det är liksom lätt att gilla lag som Ljustorp, Östavall och Fränsta. Relativt små samhällen där fotbollen är en stor sak.

Ofta med fantastiska anläggningar som sköts med hjärta och perfektion.

som Ljustorps IP.

Men resten av säsongen är det alltså framför allt damlaget som kommer att slita på mattan där. De vann förresten mot SDFF 2 på torsdagskvällen, dryga timmen efter beskedet från styrelsen om herrlagets framtid. Glädjande i en annars tråkigt och tung dag för klubben.

Läs också: Slaget mot fotbollsfyran – Ljustorp drar sig ur

Läs också: Avhoppets konsekvenser: ny tabell och straffavgift

Mer läsning

Annons