Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tuff debut för Backman

/
  • Tomas Backman fick en tung start i GIF-tröjan. Först förlustmatchen mot Rosenborg och sedan inhopp i andra halvlek i gårdagens dust i IP, som inte blev någon succé för nyförvärvet.

Sundsvalls enda sommarförvärv gjorde debut mot Helsingborg.
Den kunde gått bättre.
— Huvudet ville i dag, men inte benen, säger Tomas Backman efter debuten.

Annons
Med 35 minuter kvar var det dags. Tomas Backman, Giffarnas lån från Djurgården avlöste Tommy Bergersen och gjorde debut för Sundsvall. Men än så länge låter succén vänta på sig.
Det var högt tempo och jag fick pingislunga nästan direkt. Jag är jäkligt besviken just nu, säger Tomas Backman missnöjt.
Fyra träningar med GIF har Backman hunnit med. Dessutom spelade han i 07-förlusten mot Rosenborg i veckan. En match som var mil från hur Giffarna spelade mot HIF i första halvlek i går.
I dag (läs; i går) spelade vi suveränt. Synd bara att vi inte lyckades hålla ledningen. Jag hade hoppats på tre poäng.
Varför tappade ni i andra halvlek?
Kanske att vi omedvetet började tänka på tre poäng. Då blir vi sårbara och försiktiga.
Samtidigt som Tomas Backman debuterade så jobbar Giffarna vidare för att förstärka laget ytterligare. Men förutom Umeås högerback Mikael Lustig, som funderar över ett kontraktsförslag från GIF, är det få namn på väg in.
Vi har ingenting konkret på gång just nu. Men det är en svår sits, det är ju ingen messias som vi kommer att få hit, säger Giffarnas klubbchef Urban Hagblom.

Mer läsning

Annons