Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Allians mellan C,KD och M.

/
  • Det här gänget försökte övertyga Bergsjöborna om trepartialliansens förträfflighet. Nedre raden från vänster syskonen Stina och Algot Kardell, Pernilla Kardell, Monica Larsson, Ethel Engberg. Bakom dem fr.v Carina Olsson, Per-Åke Kardell, Mattias Nilsson, Leif Brännström och Börje Berglöf.

En borgerlig allians mobiliserar inför kommunvalet 19 september.

C, M och KD ska snart presentera ett gemensamt program i flera bärande frågor.

Annons

Ett första embryo till en organiserad allians togs för drygt ett och halvt år sedan på Kulturstjärnan i Gnarp. Då var Folkpartiet med i gemenskapen men har åter stötts ut och ankrat loss mot en ensamseglats.

– Inte så kpnstigt. De vill ju lägga avveckla hela kommunen. Därmed har de har ju straffats ut sig själva, kommenterar Centerpartiets kretsordförande Börje Berglöf från Ilsbo

Trepartialliansen ska inte innebära att de samverkande partierna helt slätar ut sina ena politiska profiler. Varje parti ska fortfarande kunna gå fram med egna handlingsprogram och trycka på sina speciella hjärtefrågor. Men enskilda utspel får inte fräta på samarbetet i alliansen.

– En fråga som fortsätter att skilja oss åt är skolorna. Där är vi inte eniga internt heller. Det finns Centerpolitiker som inte ställer upp på partiets officiella linje i kommunstyrelsen att fortsätta med två högstadieorter efter 2011.

– Både jag själv eller Carina Olsson vill se endast ett högstadium som placeras i Bergsjö. Det har vi en gång deklarerat i utbildningsnämnden, kommenterar Pernilla Kardell från Jättendal.

Ethel Engberg, KD - politiker från Bergsjö och pensionerad lärare, vill ha fortsatt undervisning både på Backens i harmånger och Bergsjö centralskola. Partiet är enigt. Det är också Moderaterna, men om den motsatta ståndpunkten ett högstadium inflikar Leif Brännström.

Så mycket politiskt snack med lördagsflanerande Bergsjöbor blev det då familjedagen sammanföll med årets första försommardag.

– Vi delade ut pelargonier. 105 stycken, säger Carina Olsson.'

Nordanstigsalliansen startade valrörelsen på tre fronter. I Gnarp och i Harmånger.

I Harmånger fick de veta att de lever. Förslaget att stänga Backens högstadium retar gallfeber på folk i östra kommunen.

Mer läsning

Annons