Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Behandlingen bakom "Basses" comeback

/
  • Sebastian Lauritzen har tagit hjälp av massören som bland annat hjälpt Henrik Zetterberg och börjat äta mineralsalter – och det verkar hjälpa. Foto: JENNY LUNDBERG, ARKIV

Han har hjälpt Henrik Zetterberg, Jonathan Hedström, Jonas och Simon Thern, Patrik Ingelsten och hela Elfsborgs fotbollslag.

Nu har han hjälpt en brynäsare.

– Jag har bestämt mig för att tro på det här, säger Sebastian Lauritzen, som vänt sig till "mirakelmassören" Kent Lindgren.

Annons

Kent Lindgren var under många år massör i Timrå. . 1991 hjälpte han Jonas Thern med krånglande ljumskar under dennes tid i Benfica – och det blev början på en lång lista av idrottsmän som fått lyckad behandling.

Han har hjälpt tidigare hjälpt Elfsborg, samt både Benfica och Lazio under Sven-Göran Erikssons tid som tränare där.

Lindgrens verksamhet och behandlingsmetod har gett eko bland svenska elitidrottsmän och bygger på djupmassage kombinerat med kontroll av de tolv mineralsalter som finns i kroppens celler. Brist på någon eller flera av dem skapar enligt teorin olika sjukdomsbilder och kan försämra läkningsprocesser efter skador.

Sebastian Lauritzens problem med att muskulaturen i bukväggen är för tunn är sedan länge känd – och det fortsätter att störa honom.

Operation finns fortfarande som ett alternativ, men hittills har Lauritzen duckat den vägen och åkte nu i stället upp till Sundsvall förrförra helgen där han träffade Kent Lindgren.

– Han har hjälpt många andra med gott resultat så jag gör ett försök. Jag har bestämt mig för att tro på det här, säger Lauritzen till Sporten.

Vad hände i Sundsvall?

– Jag fick en tredagarsbehandling med djupmassage och gjorde en genomgång av salterna i kroppen. Det visade sig att jag hade brist på tre av dem. Och den jag hade störst brist på är ett salt som lagras i prostatan, och det kan påverka lymfkörtlarna i ljumskarna vilket kan ha direkt påverkan på mitt problem.

Så nu äter du salter.

– Ja, jag har fått med mig massor med tabletter hem, 15 olika. Och snart ska jag äta ännu fler. Det tar bra mycket tid i anspråk att få i sig dem. Jag har fått skaffa en sån där tablettmedicinbox.

– Han sa att det kunde ta nån vecka eller så. Rent generellt känner jag mig piggare i kroppen. Som sagt, jag tänker tro på det här.

Och resultatet: spel i lördags mot Färjestad och i söndags mot AIK, där han dessutom gjorde mål.

I samband med intaget av mineralsalter har Lauritzen stoppat det ständiga bruket av inflammationshämmande mediciner.

– Jag har fått order att sluta med Diklofenak och Voltaren. "Har du ätit dem i två år och inte blivit bättre så kan du lika gärna lägga av", det var så han sa. Så jag har lagt av nu.

Hur länge ska du äta salter?

– Först och främst till de här burkarna är slut. Sedan får vi se.

FAKTA/De har också fått hjälp av Kent Lindgren

Mats Näslund, ishockey

Henrik Zetterberg, ishockey

Jonathan Hedström, ishockey

Nilla Fischer, fotboll

Jonas Thern, fotboll

Klas Ingesson, fotboll

Stefan Schwarz, fotboll

Patrik Ingelsten, fotboll

Simon Thern, fotboll

Viktor Claesson, fotboll

Niklas Hult, fotboll

Loret Sadiku, fotboll

Mohamed Bangura, fotboll

Mer läsning

Annons