Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

"Det här är som ett slutspel för oss"

/

I fjol blev det ett snöpligt slut mot Piteå i just play off 3 för Sundsvall Hockey.
I år ska det debaclet undvikas.
– Det är en väldigt stor skillnad på oss i år jämfört med förra säsongen, säger backen Johan Eriksson.

Annons

Även om serien gjorts om går det på många sätt att lägga ett karbonpapper mellan Sundsvall Hockeys säong i fjol och i år.

Båda åren har man varit tämligen överlägsna i stora delar av grundserien och båda åren har man gått direkt till play off 3.

Men nu ska karbonpapperet ryckas bort.

– I fjol var vi kanske inte riktigt redo. Nu är vi ett år äldre, vet mer vad som väntar och är mycket bättre, såväl mentalt som spelmässigt, säger Johan Eriksson.

Han vet vad han pratar om, Sundsvallsprodukten som var med även under den snöpliga sortin mot Piteå för bra precis ett år sedan.

– Nu har vi spelat i en bättre serie och mött bättre motstånd hela tiden. Och framför allt har vi fått träna mer försvarsspel, vi är ett helt annat lag defensivt i år, säger han.

Nu väntar Kallinge/Ronneby, KRIF, i en matchserie bäst av tre där Sundsvall Hockey börjar borta i kväll.

– Det ska bli jätteskönt att få komma i gång igen efter ett uppehåll på 2,5 veckor. Det är egentligen det här vi har väntat på hela säsongen, det är som ett slutspel för oss, säger Johan Eriksson.

Kallinge/Ronneby, vad vet ni om dem?

– Vi mötte dem i kvalet för ett år sen och då vann vi borta med 1–0 kommer jag ihåg. Nu spelar de lite mer återhållsamt än då men vi vet att det kommer att gå undan där nere i Kockumhallen, ett bra tryck är det där också.

Sedan serien avslutades har Sundsvall Hockey varit en flitig aktör på spelarmarknaden. Inte mindre än fyra nya har tillkommit: backen Dean Moore, forwarden Kevin Weiskog och centrarna Markus Kinisjärvi och Eetu Qvist.

Alla utom Weiskog var i klubben förra säsongen och har nu tränat med laget i två veckor.

– Jag tycker att vi har förberett oss utifrån hur vi velat göra; vi har fyllt på med lite folk och vi har scoutat Kallinge ganska bra. Vi var upp och såg dem i Östersund bland annat. Allt har gått enligt planen, säger Sundsvall Hockeys assisterande tränare Stefan Lindqvist.

Ni har varit spellediga drygt 2,5 veckor, bra eller dåligt?

– Man kan alltid diskutera det där fram och tillbaka. Men vi har tränat på bra, alla är fräscha och sugna. Möjligen att det kanske syns någon minut i början att vi inte spelat på ett tag, säger Lindqvist.

Mer läsning

Annons