Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stånk och stön på första träningen

/
  • Det var tunt bland A-lagsspelarna när Timrå IK:s försäsongsträning i går drog igång. På plats från seniortruppen fanns Tomas Skogs, Timo Pärssinen, Ilkka Pikkarianen, Antti Halonen, Marcus Högberg, Elias Granath, Sebastian Erixon, Per Hallin och Jesper Dahlroth. Därutöver fanns ett gäng juniorspelare med.
  • Ett par varv i gymmet och sedan ut i spåret. I går drog försäsongsträningen igång för Timrå och fystränaren Thord Johansson. Nio A-lagsspelare och ett gäng juniorer samlades i gymmet för att kicka igång säsongen 2011/2012.
  • Marcus Högströn var den enda av nykomlingarna som fanns med när Timrå IK drog igång sin försäsongsträning.
  • Marcus Högströn var den enda av nykomlingarna som fanns med när Timrå IK drog igång sin försäsongsträning.

Snöhögarna smälter i vårsolen och för många hockeyspelare pågår fortfarande säsongen 2010/2011. Men i Timrå riktas blickarna redan mot hösten.

– Vissa börjar sin säsong medan andra ännu inte slutat, säger fystränaren Thord Johansson.

Annons

Det är ganska precis en månad sedan Timrå IK gjorde sin sista match. I går var spelarna tillbaka i gymmet, återigen med hävstången i nävarna och mjölksyra i musklerna.

– Det blir ingen tung belastning, men mycket hjärta och puls, förklarar Johansson träningsupplägget.

Efter dryga timmen i gymmet vandrade spelarna ut i solskenet för att avverka 4,5 kilometers löpning. Fast inte i elljusspåret som brukligt ...

– Nej, det här vita känner jag inte igen. Det gör att vi inte kan köra någon bra intervallträning utomhus på asfalten, säger Thord Johansson och gestikulerar mot snöhögarna med kaffekoppen.

Någon större fartuppvisning på asfalt bjöd heller inte Timråspelarna på. Först tillbaka efter dryga 20 minuter var Linus Werneman. Sex och en halv minut senare kom de sista i maklig takt – en finsk trio bestående av Timo Pärssinen, Ilkka Pikkarainen och Antti Halonen.

– Fast tiden är helt okej med tanke på att Pärssinen (som rehabar efter ryggskott) var farthållare, säger Johansson.

Inför förra året la Timrå om försäsongsträningen och satte mer fokus mot kondition och mindre på styrka. Förhoppningen var att spelarna skulle orka längre på isen – men även att få bukt med skadorna.

– Men det hjälpte inte, konstaterar Johansson.

När säsongen drog igång kom även avbräcken.

– Fast det största problemet var att vi hade för lite folk. När det kom mycket skador fick de som var friska spela mer, och det blev för mycket belastning.

Träningsupplägget i år liknar därför till stort fjolårets.

– Nu har vi god tid att komma i form. Fast första veckan är inte roligt för någon, skrattar nykomlingen Marcus Högström.

Mer läsning

Annons