Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Philadelphia vann – Lundqvist utbytt

I sin första slutspelsmatch för säsongen fick Erik Gustafsson göra mål och se till att få Henrik Lundqvist utbytt.
Philadelphia vann över New York Rangers med 5–2.
– Ruskigt skönt! Att få göra ett sådant mål på Henke i en sådan viktig match tar man alla gånger, säger Gustafsson.

Annons

Läs också: Vår hockeybloggare Alexander Nilsson om Erik Gustafssons comeback.

Gustafsson kallades in i stället för Nicklas Grossman som skadat hälsenan och opererades på tisdagen. Gustafsson hade fått tillbringa de inledande slutspelsmatcherna på läktaren.

– Jag fick veta att jag skulle få spela efter träningen i måndags. Lite nervöst var det, förstås. Jag var exalterad och spänd med tanke på hur viktig den här matchen var, men samtidigt bestämde jag mig för att försöka njuta av situationen och ha troligt, säger den Njurundafostrade backen till expressen.se.

Rangers med sin svenske stjärnmålvakt Henrik Lundqvist åkte till Philadelphia för att säkra en plats i kvartsfinalen. I stället tog hemmalaget kommandot, framförallt Wayne Simmonds som gjorde tre mål i matchen.

Gustafsson gjorde sitt mål, 3–0, i den andra perioden. Han fick pucken direkt efter att ha kommit ut ur utvisningsbåset och svensken fintade Lundqvist och satte pucken mellan benen på honom.

– Pucken hoppade och studsade duktigt där och jag hann väl egentligen inte tänka så mycket men plötsligt såg jag öppningen mellan benskydden och bara sköt, säger Gustafsson till aftonbladet.se.

Lundqvist byttes ut efter den andra perioden.

– Jag började tänka på morgondagens match. Nu är det fullt fokus på den. Det finns ingen anledning att analysera den här matchen mer, säger Lundqvist till aftonbladet.se.

Den sjunde och avgörande matchen spelas i New York natten till torsdagen.

Mer läsning

Annons