Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Sundsvallsprofilen får tung roll i Skellefteå AIK: "Har egentligen aldrig tvekat"

/
  • Förre Sundsvallsprofilen Mikael Lingren får en tung roll som sportchef i Skellefteå AIK. Bilden är från 1997 och Lindgren stoltserar med hockeyfrilla som sig bör.

En tidigare Sundsvallprofil med brokig bakgrund axlar en av Sveriges tyngsta ledarroller inom hockeyn: Mikael Lindgren ersätter Lasse Johansson som sportchef i Skellefteå AIK.

Annons

Mikael Lindgren, tidigare bilförsäljare och tidigare Sundsvallsprofil, axlar en tung roll i Skellefteå AIK när Lasse Johansson lämnar sportchefjobbet. Han är bror till SAIK-backen Fredrik Lindgren och med meriter från spel i bland annat Skellefteå och Sundsvall var det inga direkta frågetecken för Lindgren när erbjudandet kom för en månad sedan.

– Självklart blev jag smickrad. Sedan var jag förstår tvungen att ta reda på vad föreningen ställer för krav på mig. Jag har egentligen aldrig tvekat. Jag känner att det här är ett drömjobb för mig som fortfarande brinner så mycket för ishockeyn, säger Lindgren till Norran.se.

Lasse Johansson blev sportchef i Skellefteå 2008 och har rykte om sig att ta ut spelare som "har mycket hockey kvar i sig" och som inte blommat ut och göra dem till storspelare. Johansson har varit med under fem finaler (i rad) och två SM-guld men meddelade i mars att han kommer att lämna klubben efter säsongen.

Lindgrens största uppgift blir nu att försöka fortsätta på samma bana och att utveckla egna produkter till A-laget. Lasse Johansson har kvar ansvaret fram till 15 maj när Lindgren tillträder.

– En del av arbetet inför nästa säsong när det gäller spelartruppen är redan gjort, säger klubbdirektören Pea Israelsson, som menar att klubben anser att Lindgren har både sportslig erfarenhet och goda erfarenheter från näringslivsverksamhet.

– När jag lämnade hockeyn 2003 och kom in i näringslivet var det mycket jag kunde ta hjälp av med min erfarenhet från idrotten. Nu hoppas jag att det blir tvärtom. Att jag kan ta med mig mina erfarenheter från näringslivet tillbaka till idrotten, säger Lindgren själv till Norran.se.

Han säger själv att det inte finns några problem med att lillebror spelar i laget. "Vi är professionella på det sättet", säger Mikael Lindgren, som nu försöker sätta sig in i jobbet som sportchef.

– Nu är det här bara min personliga åsikt vill jag poängtera. Jag tycker att AIK spelade precis som de skulle göra i semifinal 3. Jag var annars rädd att Växjö hittat ett sätt att få stopp på oss. Men nu var det precis det spel som jag önskar, säger han om vinsten i tredje semifinalen mot Växjö där Skellefteå vann med 2-0 och därmed leder med 2-1 i matcher.

Mer läsning

Annons