Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hallå där, Mats Lind

Bibliotekarie i Bosvedjan som nu gör en extrasatsning på att få fler äldre att hitta till närbiblioteket

Annons

Vad händer i dag?

– Vi har ett bokcafé med bokprat för vuxna för att inviga ett nytt samarbete. Bostadsrättsföreningen HSB Bosvedjan och biblioteket vill båda att fler människor i området ska besöka biblioteket.

15.30 inviger ni den så kallade HSB-hyllan. Vad är det?

– Föreningen har gått in med ett ekonomiskt stöd så att biblioteket har kunnat köpa in en del nya böcker. Det är böcker som jag har bedömt är efterfrågade: en blandning av deckare, romaner och biografier.

Ni vill locka fler vuxna till biblioteket. Tror människor att Bosvedjans bibliotek enbart är till för skolan?

– Ja, det är nog många som tror det. De flesta lånen här gäller barnböcker, och en del av de vuxna som kommer hit är personal i skola och fritids. Men vi är ju tillgängliga för alla. Inte minst för de äldre, som kanske har läst mycket tidigare eller fått ett nytt läsintresse nu.

Och i biblioteket kan man även bara slå sig ner och läsa en stund?

– Ja, här finns lokala dagstidningar och en del tidskrifter, och man kan också låna dator. Vad många inte tänker på är att man också kan få tillgång till en kopieringsapparat här.

Det låter som om du vill göra biblioteket till en mötesplats för Bosvedjebor i alla åldrar?

– Ja, och det finns goda förutsättningar för att det finns en kontinuitet här. Folk känner varandra: skolbarnen känner i gen de äldre som kommer hit. Många bor här länge och om de är uppväxta här flyttar de gärna tillbaka när de själva bildat familj.

Fotnot: Bokpraten hålls i dag 15.30 och 18.00.

Mer läsning

Annons