Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Hon gör Par i musik

/

Ingela Hofsten, frilansjournalist i Sundsvall, har gjort programserien "Par i musik" om musikerpar som sänds under tre söndagar i P2 från och med imorgon. Hon har varit hemma hos Carl-Axel och Monica Dominique, Aminah Al Fakir Bergman och Gregor Bergman samt Lena Willemark och Olle Persson och tagit reda på hur det är att leva med en annan musiker.

Annons

Hur uppstod idén till programmet?

– Jag har intervjuat många musiker genom åren och har det har inte sällan visat sig att de lever ihop med en annan musiker. Många är frilansare med knöliga arbetstider och jag har funderat över hur man gör för att få ihop det.

Hur länge har du jobbat med radio?

– Jag har varit frilansjournalist i 17 år och har jobbat med både med både tidningar och radio under den tiden.

Hur skulle du beskriva svårigheterna och fördelarna med att leva med en annan musiker, om man själv håller på med musik?

– Det finns säkert många fördelar. Man har ett starkt gemensamt intresse och kunskap om varandras yrke. Särskilt i skapande yrken tror jag att det känns viktigt att den att den man lever med förstår vad man håller på med. Förståelsen kan hjälpa när det är krångligt att få ihop vardagen.

Varför valde du radiomediet?

– För att SR P2 nappade på idén. Det passar bra att intervjua musiker i radio eftersom man kan ge smakprov på deras musicerande och förmedla samtalen dem emellan. Det blir väldigt levande med radio.

Varför ska man lyssna på programmet?

– Det är alltid intressant att höra om andra människors erfarenheter även om man inte själv är musiker. Ett av paren har levt ihop i 50 år medan ett annat är mitt i småbarnsåren. Jag tror det kan vara intressant att höra om hur de jobbar och lever ihop.

Mer läsning

Annons