Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Åkeriets drabbas när Posten lägger ned

/
  • Ingen av de anställda orkade kommentera beskedet i går. För många fanns ändå förhoppningen om att postens paketterminal skulle bli kvar i Ånge.
  • Ingen av de anställda orkade kommentera beskedet i går. För många fanns ändå förhoppningen om att Postens paketterminal skulle bli kvar i Ånge.
  • Per-Anders Sundin och Tomas Milling menar att arbetsmarknaden ändras hela tiden. I dag måste företaget ha många kunder för att överleva.
  • Per-Anders Sundins och Tomas Millings företag kommer att överleva. Men delar av åkeriets verksamhet i Ånge kanske flyttas till andra orter i Sverige.
  • Per-Anders Sundins och Tomas Millings företag kommer att överleva. Men delar av åkeriets verksamhet i Ånge kanske flyttas till andra orter i Sverige.

26 personer på åkeriföretaget BPM Transport AB kan förlora jobbet när Posten stänger paketterminalen i Ånge. Företaget kan troligtvis inte erbjuda dem arbete på orten, men kanske på någon annan plats i Sverige.

Annons

– Vi ordnar transporter från Göteborg och norrut. De flesta av våra omkring hundra anställda finns på andra orter än Ånge, säger Per-Anders Sundin, som är en av delägarna.

Varken han eller Tomas Milling, som också är delägare i företaget, är särskilt överraskade över beskedet från Posten. Ändrade spelregler tillhör vardagen för åkeriföretagen. Få avtal skrivs på mer än några år i taget.

– Det var annorlunda när vi tog över för 15 år sedan. Då hade vi bara några kunder. Men så är det inte i dag. Vi måste ha många ben att stå på för att överleva, säger Tomas Milling.

Postens pakethantering står för 30 procent av företagets omsättning. Några av de anställda drabbas extra hårt eftersom de tidigare blivit uppsagda från andra arbetsgivare i Ånge.

Samtidigt hoppas Per-Anders Sundin och Tomas Milling på en nytändning i Ånge. Att människor slutar vänta på att bli anställda och istället själva skapar sina egna jobb. Men då måste den urgamla och invanda bruksandan försvinna från orten.

Mer läsning

Annons