Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

All anledning att fira på Hussborgs golfbana

/
  • Den provisoriska golfbanan öppnar i dag med vintergreener i väntan på att sommargreenernas gräs ska grönska. Både klubbens ordförande Gunnar Dahl och bankommitténs ordförande Tore Åkerberg kommer att tillbringa stora delar av dagen längs den 18-hål långa banan.
  • Förutom en välstädad golfbana fick ett 30-tal medlemmar från Hussborg golfklubb i går en stor portion frisk luft och hamburgare med bröd och dryck på herrgårdens altan.

I dag öppnar Hussborgs golfbana efter att ha städats upp av ett 40-tal av klubbens medlemmar under gårdagen. Deras lön blev flera timmars frisk luft i den härliga majsolen och en hamburgare med bröd och dricka på herrgårdsaltanen.

Annons

– De gör en fantastisk arbetsinsats varje år för att golfsäsongen ska komma i gång, säger klubbens ordförande Gunnar Dahl.

Han grundade tillsammans med Lars-Erik Gustavsson, Torsten Litell, Torsten Åhlund, Erik Karlsson och Sten Eriksson Hussborg golfklubb för 20 år sedan.

– Vi firar faktiskt både 20- och 10-års jubileum den här sommaren. Klubben startade 1989 och 1999 blev det en 18-hålsbana här, berättar Gunnar Dahl.

Han spelade själv inte golf när han för mer än tjugo år sedan gjorde en intresseundersökning i Ånge med omnejd, där det visade sig att 700 personer tyckte att det skulle vara bra att ha en golfbana i kommunen.

– Från början hyrde vi då banan av hushållningssällskapet och klubbens förste ordförande blev Jan Tegner.

Men golfbanan har haft många ägare sedan dess och nu är Gunnar Dahl tillförordnad chef för både herrgården och banan i ett dotterbolag till ett norskt bolag. Även golfsporten har förändrats med åren och klubbkänslan är inte som förr.

– Nu kan man betala medlemsavgift i en klubb och betala greenfee varje gång man spelar i en annan, berättar Gunnar Dahl.

Men trots förändringar inom sporten så tycker både han och bankommitténs ordförande, Tore Åkerberg, att det har blivit allt svårare att engagera juniorerna i sporten.

– Det är synd för det är en underbar sport där man får motion, gemenskap och hjärngymnastik. Och man måste kunna fokusera på spelet och släppa allt annat för en stund, säger Tore Åkerberg.

– Man tävlar alltid mot sig själv. Ju högre handikapp man har ju fler hål får man extraslag vid och varefter handikappet blir lägre tas extraslagen bort. Därför är det inget hinder att spela tillsammans med någon som har ett annat handikapp än det man själv har, säger Gunnar Dahl.

Han ser nu fram emot ännu en härlig golfsäsong.

Mer läsning

Annons