Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Krav från förälder

I en kommun som gått 20 miljoner kronor plus förra året ska väl inte behöva skära ned personalresurserna i grundskolan? Den frågar en förälder i Ånge till kommunfullmäktige.

Annons
Föräldern vill ha svar från fullmäktige vilket mandat man har för att fördela pengar inom grundskolan, vuxenutbildningen och andra utbildningsorgan.
Och det är i första hand Minervaskolans högstadium som hon inriktar sig på.
Idag får det 270 lever i Minervaskolan. Det har inte varit så många sedan år 1971. Samtidigt har de allmänna ytorna i skolan minskat med över 650 kvadratmeter sedan 1980-talet. Då försvann den fristående modulen för hemkunskapen på 390 kvadratmeter fortsätter hon sin skrivelse.
När Björkbackaskolan byggdes visade det sig att den blev för liten Elever från skolan har fått sin undervisning i Minervaskolan. Totalt omkring 250 kvadratmeter som inte kan utnyttjas av Minervaskolan påpekar föräldern.
Minervaskolan betalar hyra för 3 900 kvadratmeter till Åfa, det kommunala fastighetsbolaget. Fränstaskolan betalar för 4 400 kvadratmeter trots att det är färre elever där fortsätter föräldern sin skrivelse.
För små lokaler och även flera rektorsbyten de senaste åren i Minervaskolan påverkar eleverna anser föräldern i sin skrivelse.
Lärarna vid Mineravskolan menar att de elever som går i årskurs sju för närvarande har större svårigheter i läsförståelse och svenska än någonsin tidigare. Det bäddar för åtgärdsplaner längre fram påpekas vidare i skrivelsen.
Hon undrar också över hur mycket man kan lägga på vuxenutbildningen för de allt färre elever som är inskrivna vid Ångströmsenheten.
Bör man inte som styrande organ i Ånge göra en överblick och se var resurser behöver läggas just nu? Och hur ser kommunfullmäktige på grundskolans behov jämfört med andar utbildningsvägar?
Vid kommunfullmäktiges möte på måndag kan svaret komma.

Mer läsning

Annons