Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ramonesmania avslutar Ljungarocken

/

En punkikon har landat i Ljungaverk. Marky Ramone har fått uppdraget att avsluta Ljungarocken, och vi var där.

Annons

Berätta för någon att du sett trummisen Marc Bell lira med ett band som heter Blitzkrieg och du hade förmodligen mötts av en axelryckning eller följdfrågan "Vem sa du?".

Testa däremot att byta ut efternamnet mot Ramone så borde det hända saker. I alla fall om den du pratar med inte legat i koma under större delen av 1970-talet och framåt.

På scenen i Ljungaverk sitter just nu Marky Ramone bakom ett trumsett och hamrar. Ett hamrande som i sann Ramones-anda håller ett tempo som blev de gamla punkrock-ikonernas adelsmärke.

Uppdaterad 01.13

Går det att förvalta arvet av ett av världens mest kända punkrockband då bara en bär på generna?

Tänker inte ge mig på att försöka besvara den frågan utan konstaterar i stället att Marky Ramones Blitzkrieg hinner avverka 22 låtar på 41 minuter, och dessutom bränna av klassikerna Rockaway beach och Sheena is a punkrocker redan en kvart in på konserten.

Därmed fick de också Ånges speedrockare Kill! Kill! Pussycat! – som spelade precis innan – att framstå som sengångare på valium.

Måste också erkänna att det blir en märklig känsla när trion I believe in miracles, The KKK took my baby away och Pet sematary upplevs som ett balladparti.

Kul avslutning på Ljungarocken får man väl i alla fall säga att det blev, även om den mesta av publiken valde att sätta punkt efter Takida gått av scenen.

Mer läsning

Annons