Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Skall, skrönor och skratt

/
  • Mycket kretsade kring den radiostyrda björn, som fick utstå en hel del skäll under jakthundens dag.
  • Karelska björnhunden Birk, åtta veckor, var med sin ungdom nyfiken på det mesta som rörde sig på området.
  • Karelska björnhunden Birk, åtta veckor, var med sin ungdom nyfiken på det mesta som rörde sig på området
  • Mikael Andersson fick sin jaktkamrat Assar bedömd efter björnprovet, och det med ett resultat han var mycket nöjd med.

Mycket skäll, men också mängder av svansviftande, skrönor och skratt. Det var vad som utspelade sig på Källrå skidstadion i går, då det bjöds in till jakthundsdag med björnprov och andra aktiviteter.

Annons

Det var västernorrlands älghundsklubb, Torps jaktvårdskrets och Johannisbergs AIK som hade sett till att förvandla den snöfria skidstadion till ett område för jaktvänner på två och fyra ben.

– Egentligen är det mest en slump att vi hamnade här, men det är en bra plats att hålla till på. Dels så har vi tillgång till stugan, och sedan har man haft björnprov här tidigare så vi vet att det fungerar bra att hålla till på området, säger Jimmy Wahlsten, Johannisbergs AIK.

Och med regntunga skyar och ljusgula björkar på väg mot sommarskrud, så var det heller inte långt borta till att höstkänslorna gjorde sig påminda. En känsla som de flesta närvarande förknippar med just temat för dagen – jakt.

– Jag tycker uppslutningen är bra, bättre än jag trodde den skulle bli faktiskt, säger älghundsklubbens Håkan Möller, som kunde räkna in betydligt fler besökare än de som hade anmält sig till björnprovet.

– Ja det är ju betydligt fler här än de tjugo personer som ska testa hunden mot björn, konstaterar han.

En som fick chansen att gå i clinch med den fjärrstyrda nallen var tvååriga jämthunden Assar, och efteråt var det en mycket nöjd husse som klappade om sin fyrbenta jaktkamrat.

– Jag är mycket nöjd. Jag körde provet med honom i fjol också, och man ser att det har skett en utveckling, säger Mikael Andersson, Ljungaverk, som också berättar att Assar hunnit stöta på den äkta varan.

– Ja, han fick skälla på björn i höstas också, men då var björnjakten över, säger Mikael.

Mer läsning

Annons