Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Står fast vid förbud mot uthyrning

/

"Bostadshuset är fortfarande i sådant skick att det bör beläggas med förbud mot uthyrning."

Annons

Det skriver bygg- och miljönämnden i sitt yttrande till länsstyrelsen, dit fastighetsägaren överklagat vårens beslut om att förbjuda all uthyrning.

Anledningen till att förbudet utfärdades var att man efter påtalan från några hyresgäster hittade avföring i källaren, vilket härrörde från ett trasigt avloppssystem, samt tydliga bevis på fuktskador i bostaden.

Och trots att avloppet nu har tätats så står bygg- och miljökontoret fast vid sitt tidigare beslut om att förbjuda uthyrning.

"Bygg- och miljönämnden gör i dagsläget ingen annorlunda bedömning än tidigare. Bostadshuset är fortfarande i sådant skick att det bör beläggas med förbud mot uthyrning till dess att det uppfyller de krav som ställs på en bostad i förordningen om miljöfarlig verksamhet och hälsoskydd", skriver de i sitt yttrande.

Ställningstagandet baseras huvudsakligen på den uppföljande inspektionen, där man bland annat konstaterat att den utlovade avfuktaren inte fanns på plats i bostaden.

"Avfuktare var inte på plats då fastighetsägaren behövde denna i en annan fastighet med fuktskada", skriver bygg- och miljöinspektören i sin rapport.

Avloppet var däremot tätat, men enligt inspektören inte av någon fackman.

"Rörmokare hade varit på plats och låtit meddela hur tätningen skulle genomföras men kunde inte genomföra arbetet själv då denne inte kunde kvalitetssäkra arbetet", står det att läsa i rapporten.

Mer läsning

Annons