Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Tre företag nominerade till årets företagare i Ånge

/
  • Det har varit svårt att välja ut de tre företag som gått till final bland de tio nominerade till titeln Årets Företagare poängterar Anders Jäger, ordförande.

Tre företag är nominerade till finalen av årets företagare i Västra Medelpad.

– Det har varit svårt att välja ut de tre bland alla kandidater, säger Anders Jäger, ordförande för Företagarna Västra Medelpad.

Annons

De företag som finns i finalen är Stefan Gerling med sitt företag Ånge mobilkranar, Gunnar, David och Gunilla med Danes Mekaniska AB och Marcus Hammarstedt, Torps Vattenskärning AB.

Att nominera vilka företag som ska ta plats i den stora finalen, när Ånge kommun och Företagarna i Västra Medelpad har sin företagsgala den 17 november, har varit besvärligt.

– Alla de tio företag som varit nominerade är duktiga och bra. Och de håller de krav som vi ställt upp för att nomineras. Nämligen att visa prov på kreativitet, vara goda förebilder, inte ha betalningsanmärkningar och ha en god lönsamhet, säger Anders Jäger.

Kvaliteten och framåtandan bland företagarna i kommunen är något som Anders Jäger är mycket glad över.

– Det är en mycket bra kvalitet bland företagen i stort i kommunen och framför allt hos de tio som var nominerade och tre som nu har gått till finalen.

Förra året var det första gången som galan arrangerades och det blev en omedelbar succé.

– Under några år hade vi grillaftnar för företagarna. Men när det blev färre som kom till de här kvällarna så bestämde vi oss för att hitta på något annat. Och då blev det den här företagsgalan, fortsätter Anders Jäger.

Efter föreläsning av Bert Karlsson är det mingel innan det är dags för middag och prisutdelning.

– Minglet är en viktig del. Då kan företagarna träffas och prata med varandra och skapa nätverk och kontakter. Man lär känna varandra inom kommunen. Och på så sätt se att man många gånger inte behöver gå utanför kommunens gränser för att hitta det man behöver.

För att skapa ännu bättre förutsättningar för företagen i kommunen att utvecklas och leva vidare arrangeras under hösten ekonomiutbildningar och marknadsföringsutbildningar.

– Det är svårt många gånger att båda sköta ett företag och ha kunskaper i hur man läser ett bokslut och annat som hör till. Därför kommer vi att ge den här möjligheten till ökade kunskaper från föreningen. Vi ser också framtiden an med tillförsikt. Den våta filt som låg över Ånge är borta, slutar Anders Jäger.

Mer läsning

Annons