Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ungdomsgård öppnar i Ånge

/
  • Eje Fröberg, Ånge kommun är glad över de nya lokaler man hittat för ungdomarna i Ånge.

Nästa vecka slås dörrarna upp till den nya ungdomsgården i Ånge. – Det har gått fortare än vad jag trodde att få den i ordning, säger fritidskonsulent Eje Fröberg.

Annons
Efter ett långt sökande med \"ljus och lykta\" kunde humanistiska kontoret i somras tillsammans med ungdomarna enas om att ett nu ungdomsgård i Mejeriet, före detta Fujicolors fotolaboratorium skulle vara den rätta lösningen.
Då hade ungdomarna och kommunen tittat på före detta Bolbyskolan som fick tummen ned. Den före detta värmecentralen på Fridhemsvägen som var för dyr att bygga om. Och Banverkets gamla omformarstation, som ungdomarna ansåg skulle passa utmärkt, men där Banverket ansåg att lokalen låg för nära järnvägsspåren.
Vi jagade lokal under flera år innan vi hittade den här som alla var nöjd med, säger Eje Fröberg.
Anledningen till att ungdomsgården flyttade var närheten till krogarna i centrum.
Ofta hamnade gäster från krogarna inne på ungdomsgården.
Lokalerna är mycket bra och kommer att passa alldeles utmärkt. Vi kommer att ha strax över 300 kvadratmeter, något mindre än Corner. Men de kommer att räcka till, säger Eje Fröberg.
En del smådetaljer är ännu inte fixade.
Det kommer att fixas under resans gång. Men det ska ungdomarna få göra så att det blir rätt. Det är de som ska använda lokalen.
I Mejeriet finns sedan tidigare Träningshuset.
Det är en fördel och jag hoppas att vi kan utöka vårt samarbete med Kärstin Leander och även kulturella verksamheter som finns i huset. Sedan har vi motorgård och musiklokal i närheten. Och det är heller inte långt till idrottsplatsen och ishallen. Jag tycker att vi har hamnat väldigt centralt. Och det finns också tankar på andra verksamheter. Men där har vi bara satt båten i sjön än så länge. Vi vill ro den här båten i land nu först och främst, slutar en mycket nöjd Eje Fröberg.

Mer läsning

Annons