Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unionen för kampanj mot moderbolaget

Stödet för de strejkande vid Focus CRS växer stadigt.

Samtidigt fortsätter bolaget att tiga, vilket fått Unionen att inleda en kampanj mot moderbolaget Peak Partners.

– Skulle jag vara kund hos dem så skulle jag inte vara så glad i dag, säger Susanne Persson, regionordförande på Unionen.

Annons

I morgon är det en månad sedan strejken inleddes vid Focus CRS i Fränsta, och den enda respons som hittills kommit från företaget är att man i stället för att förhandla väljer att avveckla verksamheten.

– De har lagt ut det hela på en advokatbyrå, och på onsdag har vi fått en tid för att träffas nere i Stockholm för att förhandla, säger ombudsman Patrik Åsell.

Tystnaden från Focus CRS har även resulterat i att fackförbundet valt att rikta in sig på företagets moderbolag i stället. Finansbolaget Peak Partners AB.

– Vi vill att någon ska ta sitt ansvar, inte sticka huvudet sanden som man gjort i det här fallet, säger regionordförande Susanne Persson, med anledning av den kampanj som bedrivs på sociala medier.

Stödet runt om i landet är bevisligen också stort. Enligt Unionen så har närmare 19 000 personer uttryckt sitt stöd på sociala medier, och häromdagen genomfördes även en stödkonsert utanför företagets lokaler.

– Jag var dit och hälsade på för några veckor sedan och då kom den här idén på tal, mest som skämt skulle jag tro. Men vi hängde på direkt, förklarar Glenn Häggström, sångare i Keffrots, som direkt åkte hem och knåpade ihop låten "Strejk i fokus".

ST har sökt företaget via mejl, vilket är den kontaktväg som mediekontakter hänvisas till, men utan resultat.

Mer läsning

Annons