Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

17-åring åtalas för personrån

En 17-årig kille åtalas för rån och övergrepp i rättssak. Genom att ta strypgrepp runt halsen på en 16-åring ska 17-åringen ha tvingat till sig en mobiltelefon.

Annons
Efter att en ambulans utsatts för grov skadegörelse i Ljustadalen vittnade 16-åringen mot 17-åringen. Det ska ha varit upprinnelsen till at 17-åringen gick på 16-åringen när de två möttes på Söndagsvägen i Sundsbruk den 26 april. Enligt förhören med 16-åringen hoppade 17-åringen på honom utan förvaring, han ska också ha tagit stryptag på honom och krävt att få 16-åringens nya mobiltelefon. Efter rånet ska 16-åringen ha gått hem och ringt efter polisen.
Men 17-åringen nekar till rånet. Han har uppgett att han var sur på 16-åringen för att denne skulle ha ljugit under rättegången om den vandaliserade ambulansen och att det var därför han tog tag i 16-åringen och tryckte upp honom mot en busskur när de möttes. Någon mobiltelefon säger sig 17-åringen inte ha tagit och han tänkte inte på att hans agerande kunde vara ett övergrepp i rättssak.
Åtalet mot 17-åringen rör också våldsamt motstånd och innehav av kniv. 17-åringen har erkänt att han satte sig till motvärn när han skulle gripas av polis vid biblioteket i Ljustadalen den 10 september och att han bar på sig en kniv trots att han befann sig på allmän plats.

Mer läsning

Annons