Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

20-åring åtalas för knivmord

När Sundsvallsbon försökte hindra sin unge släkting att köra i fyllan fick han en kniv i bröstet och dog. 20-åringen åtalas nu för mord.

Annons
Den uppslitande familjetragedin utspelade sig i Frövi utanför Örebro, 24 augusti.
Den 46-årige mannen har tidigare varit bosatt i Sundsvallstrakten under lång tid, men bodde vid sin bortgång med 20-åringens moster.
Båda männen har sörjande släktingar i Sundsvall.
I förhör berättar 20-åringen att han på förmiddagen hade druckit en 75:a Koskenkorva innan han med bil körde till sina släktingar. Där blev han mycket upprörd efter ett samtal med sin flickvän, och tänkte ta bilen till henne.
Då ingrep 46-åringen och försökte stoppa den unge mannen.
Det hela utvecklade sig till ett bråk, där 46-åringen ska ha givit 20-åringen flera örfilar. Ute på gården träffades 46-åringen av ett enda knivhugg med en brödkniv i bröstet, och flera familjemedlemmar satt med honom medan hans andning blev allt svagare och livet flydde.
20-åringen försökte desperat få någon att ringa ambulans, men ingen i grannskapet ville först hjälpa till. Så småningom kom polisen och grep 20-åringen.
20-åringen säger att han blev arg för att 46-åringen mästrade honom. Under bråket uppfattade han att 46-åringen höjde armen som till ett knivhugg. Då högg han själv som en reflex, fast han aldrig såg någon kniv i 46-åringens hand.
Han säger att han siktade mot överarmarna, och först efteråt insåg att han träffat i hjärttrakten. Han medger att han dödat 46-åringen, men förnekar att det var mord, vilket åklagaren gör gällande.
20-åringen åtalas även för grov misshandel i Örebro, tidigare samma dag. Han ska ha attackerat och huggit en man med potatisskalare.
10 augusti krockade 20-åringen när han körde i fyllan. Han voltade efter en våldsam polisjakt i farter uppemot 170 km/h i Örebrotrakten. Under jakten försökte han upprepade gånger preja polisbilar av vägen. Åtalet i den delen lyder försök till våld mot tjänsteman, grov vårdslöshet i trafik, grovt rattfylleri, grov olovlig körning och smitning från olycksplats.
Rättegången inleds på tisdag i Örebro tingsrätt.

Mer läsning

Annons